Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvojnásobný vrah z Bruntálska: Vraždu rodičů přítelkyně plánoval, myslí si zdrcená matka zavražděné

Autor: psch - 
14. března 2013
10:44

Otřesným činem, který zahýbal Městem Albrechtice, jsou stále všichni otřeseni. Ze všech nejvíc to ale dopadlo na matku zavražděné Dany M. (†52). Podle ní si to vrah předem připravil, s Ondřejem M. (†59) si údajně měl dohodnout schůzku.

Tragické události s největší pravděpodobností předcházely spory o peníze. Alespoň to tak řekla zdrcená maminka zavražděné Dany. Věří v to, že vrahem její dcery a zetě byl Radek V. (23), bývalý přítel jejich dcery.

„On jim ukradl peníze, pak z toho měl soud. On se na to připravoval, protože mi před týdnem dcera řekla, že volal (Radek V.) ráno Ondrovi, zeťovi, že se s ním chce setkat. Dcera se bála o Ondru, tak Ondra řekl, že se s ním setká jedině na stanici v Albrechticích za přítomnosti policie. On mu řekl, že v takovém případě ne. To znamená, že se na to asi chystal,“ řekla TV Nova se slzami v očích matka zavražděné Dany.

Ubodaný Ondřej M. byl zastupitel a cílevědomý podnikatel. Dokázal v pohraničí vybudovat prosperující firmu a zaměstnat desítky lidí. Není proto divu, že by ho mohl chtít někdo okrást.

Lidé v okolí na něj vzpomínají jenom v dobrém, podle nich to byl hodný a obětavý člověk. „My jsme spolu zakládali firmu, byl to výborný chlap, co můžu víc říct,“ řekl Nově jeho spolupracovník.

Vrah byl floutek

Zato o Radkovi V. se všichni, kdo ho znali, vyjadřují jako o floutkovi. "Kdysi tady bydlel, pak nějakou dobu nebyl vidět. Jeho máma pracuje ve školce a táta jezdí autobusem. Jsou to slušní lidé," prozradila žena z Jindřichova ve Slezsku. "Nepůsobil na mě dobře, ale že by udělal toto, jsem nečekala," řekla Blesku jedna ze sousedek.