Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ubodal rodiče přítelkyně: Chytili ho, když šel odklízet mrtvoly?

Autor: Jiří Krušina, mokk - 
14. března 2013
05:00

Neskutečná dvojnásobná vražda se odehrála v Městě Albrechtice. Mladý muž tu ubodal otce a matku své někdejší přítelkyně. Po masakru se klidně vydal za jejich dcerou na výlet do Prahy. Po návratu šel »uklidit« mrtvoly, ale to ho už chytili policisté…

Vražda místní vyděsila. Policisté totiž našli v tratolišti krve místního podnikatele a zastupitele Ondřeje M. (†59) a jeho ženu Danu (†52). Jejich vrahem je údajně Radek V. (23), který patnáctkrát zarazil nůž do těla muže a ženu zabil několika dalšími ranami.

Motiv? Peníze?

Hodní, oblíbení a pracovití manželé Ondřej a Dana zemřeli už v neděli rukou expřítele jejich mladší dcery Radka V. (23). Motivem vraždy jsou zřejmě peníze. „Ten kluk jim zpronevěřil velkou sumu peněz. Šlo o statisíce korun. Rodina na něj podala trestní oznámení. V neděli si to s nimi šel zřejmě vyřídit,“ uvedl člověk obeznámený s případem.

Klidný vrah

Vrah nejdříve ubodal Ondřeje a poté jeho ženu Danu. Následně vzal jejich auto a vydal se za jejich mladší dcerou do Prahy. V luxusním BMW tak po vraždě ujel nejméně 350 kilometrů. „To, že jel za dcerou obětí, řekl klidně i policistům,“ prozradil zdroj Blesku.

Vzal i mobil

Vrah chyboval, když si vzal mobilní telefon mrtvého. „Když mu volala dcera zabitého, tak prý zastřeným hlasem předstíral, že je její nachlazený otec. Podruhé už jí mobil nevzal. Právě vyděšená dcera měla zavolat policii,“ sdělil zdroj.

Šel uklízet

Policisté k domu dorazili v úterý odpoledne ve chvíli, kdy mladík zaparkoval auto pod přístřeškem u domu. Na rukou měl rukavice. Zřejmě, aby se neumazal od krve. „Policisté se dostali do domu a zjistili, že uvnitř jsou dvě zakrvácená těla. Vypadá to, že je mladík právě šel odklidit,“ dodal zdroj Blesku.

Úterý 12. března 2013 Dopadení na místě činu Úterý 12. března 2013 Dopadení na místě činu | infografika Blesku, archiv

Vrah byl prý pěkný floutek

Mladík Radek V, kterého policie podezřívá z vraždy, byl prý floutek. „Kdysi tady bydlel, pak nějakou dobu nebyl vidět. Jeho máma pracuje ve školce a táta jezdí autobusem. Jsou to slušní lidé,“ prozradila žena z Jindřichova ve Slezsku. Další ze známých podezřelého tvrdí, že byl floutek. „Nepůsobil na mě dobře, ale že by udělal toto, jsem nečekala,“ prozradila.

Strach o práci

Zavraždění manželé po revoluci založili firmu, která vyrábí prototypy dřevozpracujících strojů. Několik zaměstnanců se nyní bojí o práci. „Firmě se dařilo. Co s námi bude, nikdo neví. Všichni spíše přemýšlíme nad tou hrůzou, která se stala,“ sdělil zaměstnanec firmy.

Městečko je v šoku

Do smutku je zahaleno severomoravské Město Albrechtice. Několik tisíc obyvatel nechápe, jak k něčemu takovému mohlo dojít. „Manželé byli slušní, pracovití a poctiví lidé. Pan zastupitel navíc pracoval pro rozvoj našeho města. Je to tragédie a velká ztráta,“ prozradil zdrcený starosta města Luděk Volek.

bohdankaj ( 15. března 2013 01:13 )

jinak to nepujde , vubec se niceho nebojej !!! a hrozne rychly proces a ne ze budou cekat roky v krimu .

kuna ( 14. března 2013 13:07 )

dissent ( 14. března 2013 11:13 )

Obnovit trest smrti !!!

nico ( 14. března 2013 08:35 )

no v těch gumových, pokud je to kreslené podle skutečnosti, by se moc nezahřál

kuna ( 14. března 2013 07:56 )

To je vysledek nezdarnych deti kdyz si zacnou s problemovym klukem.Dnes plati dvojnasobne rady rodicu detem pri vyberu partnera.Uz davno neplati ze to je vec jen deti.Moudri rodice na tom trvaji i kdyby se deti na hlavu staveli.

Zobrazit celou diskusi