Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Neuvěřitelná sbírka pro týranou fenku Rosi: Lidé poslali 440 tisíc korun!

Autor: jp - 
14. března 2013
18:23

Neuvěřitelné! Bezmála 440 tisíc korun poslalo téměř 1000 lidí jen během čtyř dnů do sbírky na péči o týranou fenku německého ovčáka Rosi (3) v útulku v Chrudimi. Našla se minulý víkend v poli u Rosic na skládce odpadu vyhublá a s přiškrceným krkem, kolem kterého měla spletenec kabelů a lana.

„Jsme překvapení, kolik lidí pomohlo. Děkujeme všem, kteří přispěli. Sbírku ukončujeme, protože finanční prostředky plně vykryjí nejen aktuální, ale i budoucí potřeby Rosi. Je zabezpečená na celý život a nějaké peníze ještě asi zbudou, a ty jsme se rozhodli nechat jako rezervu pro případ, že bychom se setkali s dalšími případy týraných psů,“ řekla vedoucí útulku v Chrudimi Denisa Škvrňová.

S  „obojkem“, který nazvali pracovníci útulku spíše oprátkou, trpěla fenka zřejmě několik měsíců. Dráty měla vrostlé až do masa a rána hnisala. Kdo ji takto ublížil není zatím jasné. Po majitelci fenky pátrá policie. Hrozí mu až půlmiliónová pokuta.

Rosi se nyní zotavuje, ale zranění krku je tak vážné, že stále nemá vyhráno. „Je ale silná bojovnice, tak doufáme, že to zvládne,“ věří Škvrňová.

b.r.s.a ( 19. března 2013 19:03 )

To snad jo, a na to by jim měli dát nějakou kačku z té sbírky. Ještě se najdou lidi kteří na pejsky přispějou,z toho strach nemám,tak až zas nějaké najdou bohužel,tak určitě taky dostanou.

b.r.s.a ( 19. března 2013 19:00 )

Když nejhorší je to,že každýmu "" hrozí "" !!!!!! až 5 let atd.... Ještě jsem neslyšela,že někdo sedí nebo že byl nějak potrestanej. Podle chování ke zvířatům je vidět vyspělost národa. Každej si udělá závěr sám.Je to hnus a dokud to takhle bude , nemůžem se pak ničemu divit. A ještě: frajerovi seberou vlkodavy a on klidně v telce řekne,že má nové psy a že se musí nějak v krizi živit. Tak o čem to pak je ????????????????????????

bibijana ( 15. března 2013 05:54 )

Taky jsem přispěla,ale obávám se,že peníze zmizí neznámo kam.Měly by být využity i na pomoc jiným týraným psům.Teď se zase objevil nový případ na Ostravsku-velkokapacitní množírna Jack Russell Teriérů.Úředníci nezájem,veterináři nezájem,policie a politici taktéž.Zajímavé,že chlapovi prochází i to,že nemusí platit poplatky za desítky psů.Kdy konečně týrání zvířat už někdo udělá přítrž?A vzkaz všem lidem:kdo o týrání ví a nezabrání tomu,jako by sám týral. 

cinderella1 ( 14. března 2013 23:25 )

Moc krasne gesto od lidi, kteri poslali pro Rosi penize! Chvalim!

cinderella1 ( 14. března 2013 23:23 )

Ktera zruda ma toto na svedomi? Takove svi.ne by si to meli jit odsedet do vezeni a to nejmin na 10 let. Uvazat ho, (nebo ji) pevne dratem za krk ke mrizim a nedat zadne jidlo ani vodu, aby vedeli jak to boli. Doufam, ze to pejsek prezije, ze nechytne zadnou infekci.

Zobrazit celou diskusi