Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dívka, kterou měl zneužít Daňhel, u soudu: Ke styku nikdy nedošlo

Autor: ČTK, mokk - 
6. března 2013
19:04

Soud s pilotem Karlem Daňhelem, který měl údajně sexuálně zneužít tehdy čtrnáctiletou dívku, pokračoval ve středu. Ačkoliv dívka v doprovodu matky odmítla mluvit, u soudu zazněla její výpověď u policie. Prý si vše vymyslela!

Středeční líčení u soudu bylo pro další vyšetřování kauzy Karla Daňhela opravdu zádadní. Ačkoliv se údajně zneužitá dívka rozhodla před soudem nemluvit, soudkyně během hlavního líčení přečetla její výpověď u policistů.

"Řekla jsem blbost, ke styku nikdy nedošlo," vypověděla mimo jiné dívka. Důvodem, proč původně řekla něco jiného, byl prý silný stres. Policisté se jí údajně opakovaně ptali na to samé - zda měla s Daňhelem pohlavní styk. "Říkala jsem ne, ale to nezapisovali a ptali se mě pořád dál a já to pak odsouhlasila," tvrdí v policejním protokolu. Dále uvedla, že ji nikdo nenutil, aby vzala svou výpověď zpět.

Daňhel nechtěl středeční projednání komentovat, s novináři hovořila jeho obhájkyně Lucie Hrdá. "Nezletilá odvolala své původní tvrzení. Vysvětluji si to tím, co uvedla ona sama, že na ni byl činěn nátlak, to znamená, že tak dlouho jí byly kladeny otázky, které osobně považuji za návodné, až tomu tedy nějakým způsobem podlehla," řekla Hrdá.

Daňhel je svědkem v kauze letounů CASA a dává s tím obvinění do spojitosti. Podle jeho advokátky je kauza výsledkem provokace vojenského zpravodajství, o kterém Daňhel tvrdí, že ho již několik let sleduje. Za zneužití mu hrozí až desetileté vězení.

andorea ( 6. března 2013 21:06 )

Je neskutečné, kam až ty špinavé chemické pracky jsou schopné dosáhnout ...

bersimalinecka ( 6. března 2013 20:35 )

Za tyhle scénáře s obviněním ze zneužívání dětí by někdo měl jít natvrdo do báně a na hezky dlouho.Tu holčinu měl někdo určitě navést a ten někdo by za to měl tvrdě zaplatit.Pokud to není někdo óbr vlivný.Už to zkoušeli na Paroubka a já nevím na koho ještě.Zdiskreditovat zašlapat do země aby mohli pokračovat dál v prasárnách vůči českému národu.U Rátha si už nejsem tak jistá nakolik jsou obvinění na něj tak akorát

fandamilan ( 6. března 2013 20:13 )

První tah nevyšel,ted je třeba zavří škaredku Parkanovou a vše co sní spolupracovalo.Je vidět že máme policajty na ůrovni a nezávislé.Jsme prostě debilní český národ.

Zobrazit celou diskusi