Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dívka (14) přiznala, že si vymyslela sex s klíčovým svědkem v kauze Parkanová

Karel Daňhel, klíčový svědek v kauze CASA Vlasty Parkanové, je opět na svobodě. Obvinění bylo smyšlené.
Karel Daňhel, klíčový svědek v kauze CASA Vlasty Parkanové, je opět na svobodě. Obvinění bylo smyšlené.  (Autor: Metro)
Autor: ČTK, lm - 
18. července 2012
17:32

Korunní svědek v kauze letadel CASA podplukovník Karel Daňhel je na svobodě. Policie ho dnes propustila z cely předběžného zadržení, ve které přebýval kvůli obvinění ze zneužívání nezletilé čtrnáctileté dívky. Podle advokátky Daňhela Lucie Hrdé bylo obvinění smyšlené.

Advokátka Lucie Hrdá dále uvedla, že policie vyvíjela nátlak na dívku, která obvinila svědka v kauze CASA Daňhela z pohlavního zneužívání. Dívka nakonec přiznala, že si obvinění vymyslela.

Snaha o diskreditaci nebo pomsta od manželky

Karel Daňhel je jeden z klíčových svědků v případu kontroverzní zakázky na letouny CASA, na kterých prodělal stát 658 milionů. Vlastu Parkanovou už kvůli tomu vydala Sněmovna k trestnímu stíhání.

Daňhel v případu CASA tvrdí, že na nevýhodný nákup nejvíce tlačil náměstek tehdejší ministryně Parkanové Martin Barták. Sám se přitom podílel na posudku, ve kterém napsal, že letouny nesplňují armádní požadavky. Podle Daňhela však pořízení letadel pro armádu provázela od začátku nestandardní rozhodnutí.

Poslední obvinění nemuselo přijít nutně ve spojitosti s letouny. Na vině může být i podplukovníkův dramatický rozvod. "Ze strany jeho manželky bylo už dříve podáno podezření v podobném duchu, které ale policie odložila jako smyšlené," řekla Daňhelova advokátka Lucie Hrdá.

doktorsafranek ( 19. července 2012 13:46 )

Tady tu dívku, jakož i toho kluka z Břecklavě/ svedl něco na cikány/ do polepšovny, Jinak z nich nic nevychovámě

oldedek ( 19. července 2012 11:51 )

"...že policie vyvíjela nátlak na dívku, která obvinila svědka v kauze CASA Daňhela z pohlavního zneužívání... To tam asi rozpumpičkovali ještě sloužící Lankrovci - viď ty hajzle Ivánku ?!?

www.stridavka.cz ( 19. července 2012 00:28 )

Daňheli, kdo není deviant, není český chlap! http://www.stridavka.cz/danheli-kdo-neni-deviant-neni-cesky-chlap.html

frantaklika ( 18. července 2012 22:21 )

byl to starý případ a sáhli po tom až teď účelově, ale bylo tak slabí (protože to vymyslila bejvalka),že to nemohlo obstát. Počítám že teď na něj spad Tatra s pískem

londynskypes ( 18. července 2012 21:24 )

potrestat je obe dve..poradne je pro mmd...at az na ppddeel ty dve chu rfy

Zobrazit celou diskusi