Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kalousek volal kvůli CASA policejnímu šéfovi: Mě nezastraší!

Petr Lessy tvrdí, že ho Kalousek kvůli vyšetřování CASA třikrát volal
Petr Lessy tvrdí, že ho Kalousek kvůli vyšetřování CASA třikrát volal  (Autor: Blesk)
12. července 2012
16:36

Policejní šéf Petr Lessy tvrdí, že ho kvůli kauze letounů CASA třikrát volal ministr financí Miroslav Kalousek. "Padla slova, která neměla zaznít," řekl Lessy. Vyšetřovatel, který má případ předraženého nákupu letadel na starosti, by tak nebyl jediný, koho Kalousek údajně zastrašoval.

Telefonáty s ministrem financí se podle Lessyho odehrály 4. července. "Byly to tři telefonáty během hodiny, kdy jsem opravdu s ním odmítl jednat na téma CASA. Jednak mi to nepřísluší, nejsem policejním orgánem a jednak jsem si znovu vyslechl tyto výčitky na adresu policie a nevhodné výrazy," řekl Lessy.

Kalousek podle Lessyho v prvním hovoru naznačoval, že "budeme všichni odstíháni ve velmi krátké době". Hovor prý kvůli tomu ukončil. "Panu ministrovi jsem sdělil, že tyto výroky nejsou vhodné a tímto se nenecháme zastrašit," řekl. Kalousek podle něj poté ještě dvakrát volal. "Mírnil to a poprosil v podstatě o to, abychom to tak nebrali osobně," řekl.

"Policejní provokace týkající se jakýchkoli mých údajných telefonátů s policisty šetří Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) na můj podnět. Na nepravdivé útoky funkcionářů Policie ČR nebudu reagovat, než GIBS uzavře své šetření," reagoval Kalousek na výroky Lessyho.

Kalousek už dříve potvrdil informaci médií, že volal vyšetřovateli případu kolem letounů CASA Jiřímu Mazánkovi. Policie kvůli údajně předraženému nákupu požádala o vydání místopředsedkyně sněmovny Vlasty Parkanové (TOP 09). Kalousek ale odmítá, že by na vyšetřovatele vyvíjel nátlak. 

hejhej ( 15. července 2012 11:02 )

Pořád ale nevíme Kalouskovou pravdu.Proč Lessymu 3x volal? Kalousek je sprostý,arogantní lhář.

abzk ( 13. července 2012 11:46 )

Ani v našem absurdistánu neni naštěstí možno po komkoli žádat důkaz že něco neudělaů, že něco neřek. To by v lochu skončil každej na koho by někdo ukázal prstem a mohli by se zrušit poliši, když by nebylo potřeba důkazů že to skutečně udělal.

abzk ( 13. července 2012 11:42 )

Ty máš bujnou fantazii Prej rušička tímhle způsobem Lessy spíš měl rozum, že s tím bez důkazů nevylez. Pak ho k tomu asi někdo dokopal a blamáž byla na světě.

sakra ( 13. července 2012 10:13 )

Ten Kalousek je neskutečný arogantní lhář. Myslí si, že si může vše dovolit a že nad něj není. Samozřejmě nabyl dojmu a asi to i tak je, že řídí nejen TOP 09, ale vzhledem k nejslabšímu premiérovi řídí celou tuto povedenou "vládu"!!! Už toho ale bylo dost!!! Celou vládu je třeba vyházet a to nekompromisně. Jen Kalousek nestačí!!!

tochadda ( 13. července 2012 08:43 )

Proč už sakra nepadla ze tmy rána a není po Kalouskovi? Vražda tyrana není zločinem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa