Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vlastě hrozí až 10 let: Policie doručila Parkanové obvinění

Autor: Jaroslav Šimáček, INT - 
18. července 2012
15:37

Za armádní zakázku, která stála o 658 milionů více, než měla, hrozí bývalé ministryni obrany 10 let! Protikorupční policie totiž dnes vznesla oficiální obvinění proti političce, vydané Sněmovnou k trestnímu stíhání.

Nákup letounů CASA může vyjít pořádně draho nejen českou státní pokladnu, ale i tehdejší ministryni obrany Vlastu Parkanovou, která jej posvětila.

Poslankyně čelí obvinění z trestných činů porušování povinnosti při správě cizího majetku a zneužívání pravomoci veřejného činitele, sdělil Právu bez dalších podrobností mluvčí Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) Jaroslav Ibehej.

Ačkoliv šéf kriminálky nechtěl zatím vzhledem k probíhajícímu vyšetřování konkrétně specifikovat právní klasifikaci provinění Parkanové, političce hrozí podle informací Práva až 10 let za mřížemi!

Ze stejných trestných činů jako politička TOP 09 je obviněn i bývalý šéf sekce vyzbrojování ministerstva obrany Jiří Staněk. On i Parkanová se však nechali slyšet, že se cítí být nevinní.

reeh ( 19. července 2012 15:37 )

Klídek "Finist jasný Sokol" to jistí...... http://vtipy.netroof.eu/item/8161/tom-a-vlasta/

abvydavatelstvi ( 18. července 2012 22:20 )

Za to jak vypadá nemůže ale za to že si nedavala pozor co podepisuje a byla najivni když všemu věřila, za to může......

abvydavatelstvi ( 18. července 2012 21:18 )

Tak už i politikem být je nebezpečné......... hlavně když tomu nerozumí. Do vlády se po revoluci dostali lidé kteří o vedeni státu nemají ani tušení a s podivem se tam někteří drží dodnes. Když po revoluci všichni jako smyslů zbavení likvidovali to co fungovalo bez problémů desítky let a rozprodali všechno zahraničním investorům kterým šlo jenom o to zničit českou ekonomiku aby mohli dovážet ty jejich šmejdy kontaminované. Teď se snaží zase některé firmy dostat na ruský trh.... proč tam nezůstali před dvaceti lety, lidé mohli mít práci a všechno mohlo být jiné. Všechny politiky kteří jsou ve vládě by měli nacpat na loď a poslat do Grónska....... a ve vládě by měli být opravdu odborníci kteří funkcím které zastávají rozumí a hlavně jsou slušní a inteligentní....... ne takové atrapy jaké nás reprezentují co kradou a vysmivaji se lidem.

gogo ( 18. července 2012 17:59 )

No hrozí... Já si myslím, že ani náhodou ji nic nehrozí ... Je to totiž boj i o Kalouska a to by muselo hodně darebáků padnout, aby se podařilo tyto dva dostat do basy... Zlikvidovat mafii v "demokracii" téměř nelze.

jity ( 18. července 2012 17:56 )

má vůbec Vlastička nějaký majetek, anebo byla jen bílý kůň.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa