Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodina Vietnamce, který zemřel po útoku policisty, žádá odškodné 100 milionů

Autor: ČTK, mok - 
22. února 2013
20:36

Brutální napadení Vietnamce Hoang Son Lama policisty, který kvůli vážným zraněním zemřel, má dohru. Čtyři roky po tragédii žádá rodina mrtvého mladíka odškodné ve výši sto milionů korun.

Brněnský soud se začne v příštím týdnu zabývat dvěma žalobami, ve kterých žádají rodiče mrtvého Vietnamce odškodné ve výši až sto milionů korun. Otec i matka žalují stát, který je zastoupený ministerstvem vnitra, samostatně a obě žaloby jsou shodné. Pozůstalí žádají částku jako náhradu utrpěné psychické újmy.

Přidala se i sousedka

Neštěstí se stalo v roce 2009 v Körnerově ulici, kam dorazili tři policisté prověřit oznámení, že Vietnamec v drogovém opojení demoluje zařízení bytu a napadá přítomné.

Zásah policie byl opravdu brutální. Útok totiž vyvrcholil bitím Vietnamce, do kterého se kromě policisty Josefa Srnského zapojila i sousedka, která se měla zeptat, zda si může kopnout.

Muž bohužel druhý den po útoku zemřel.Po incidentu měl totiž zlomená dvě žebra, protrženou slezinu a krvácel do dutiny břišní.

Srnský stráví za útok deset let za mřížemi. Vietnamcova sousedka Kateřina Slavíčková si odpykává osmileté vězení. Policisté Jarmil Šimoník a František Jaroš dostali po třech letech nepodmíněně.

karel128 ( 26. února 2013 10:51 )

Okamžitě ten vietkong-mafii vykopat z republiky..!Policie ani neví kolik jich/a jiné svoloči,mafie/je u nás nelegálně nalezlých,a z těch legálních je 50% za úplatu povoleno..!! Zde ročně utíkají a okradou stát/to je nás daňové poplatníky/o desítky miliard nezdaněných korun/a to Kalouska nezajímá??/..!A rákosníkům nas.rat a né ještě odškodné,..spíše naopak,..zfetovanému dielerovy a výrobci drog vypočítat způsobenou škodu za prodej drog a mrihuany naši mládeži/ohrožující jejich zdraví/,nelegální pobyt a neplacení daní..a toto tvrdě vymáhat na jeho vietkongské vy.chcané dilerské rodině a jako nežádoucí vyhostit..!,včetně dielera-vietsynáčka z Německa..!Policisty okamžitě propustit z vězení,a spíše pochválit za jejich zásah proti kriminalitě..!!!

peterwilliams ( 24. února 2013 11:55 )

 vietcom chce zbohatnout ..bude na drogy ..xindl jeden ..

amarize ( 24. února 2013 09:11 )

Proti Vietnamcům nic nemám, jsou pracovití a neždímají ze státu peníze jako cikáni.

nightdragon ( 23. února 2013 19:29 )

Aha... tak tedy proč nestojíte na ulici před krámem a každého důchodce neupozorníte, že o 100m dál se prodávají tyto věci levněji? A nakonec není to tak, že každý má právo si nakupovat, kde je mu libo? Nikdo je přece nenutí, aby tam chodili a nakupovali tam Navíc je to maloobchod, přece nechcete, aby měli ceny jako ve velkých řetězcích? Je mi líto, ale já v tom nevidím nic jiného než závist, jinak k tomu předchozímu příspěvku jste žádný důkaz nepodal, jenom tu bulíkujete lidi na nesmysly. Na nesmysly, které navíc ubližují lidem. A jestli jste opravdu tak chytrý, tak proč si nenajdete podle ičo, jestli daný obchod skutečně existuje? Daňové úniky, no pár lidí možná, ale to dělají i češi a v daleko větších poměrech. Dělají to právě i české firmy. A vy tu vyvádíte, jako kdyby to dělali jen oni.

nightdragon ( 23. února 2013 19:16 )

Souhlasím

Zobrazit celou diskusi