Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kam se poděli ministři? Ve Sněmovně žádný nebyl: Tomu se říká pracovní nasazení!

kam se poděli všichni misnitři, ptali se dnes ve Sněmovně? Nakonec dorazili jen Kalousek a Heger z TOP 0í
kam se poděli všichni misnitři, ptali se dnes ve Sněmovně? Nakonec dorazili jen Kalousek a Heger z TOP 0í  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
14. února 2013
10:58

Dělat v Česku ministra je někdy pořádná dřina. Až taková, že nemáte čas ani na to, dorazit na jednání Sněmovny. Na začátku dnešního zasedání nebyl přítomen ani jeden. Až po chvíli přispěchali alespoň Miroslav Kalousek a Leoš Heger (TOP 09).

Začátek dnešní schůze Sněmovny poznamenalo pětiminutové zdržení. V jednacím sále totiž nebyl na projednávání pravidelných písemných interpelací přítomen ani jeden ministr! Místopředseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) proto schůzi přerušil a vyzval poslanecké kluby, aby alespoň některého ministra sehnaly...

Sháněli ministra, dorazil aspoň Kalousek

Chyběla ale i řada poslanců. Po pěti minutách dorazil ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) se svým stranickým kolegou a ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem.

Sociální demokrat Hamáček při čtení omluv politiků poznamenal, že by bylo jednodušší říct, kdo je přítomen. A když chtěl nechat hlasovat o odpovědích na interpelace, nebylo přihlášeno dost poslanců. Hamáček proto musel opět jednání přerušit - až do 11:00.

 

Krize docházky politiků do lavic?

Hamáček proto odcitoval větu, kterou podle něj ze své vládní lavice pronesl Kalousek - a sice že "více než jako krize vládnutí to vypadá jako krize docházky."

Nedorazil ani premiér Nečas, který je na dovolené. Nechyběli však jen zástupci vládního kabinetu. Nepřišel ani jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD), i ten má prý dovolenou. Hašek přitom podle sdružení Kohovolit.eu patří k nejvíce chybějícím poslancům při důležitých hlasováních o zákonech, smlouvách a aktech EU.

karel050860 ( 15. února 2013 17:21 )

Pomalu mu to dochází,jak ublížil lidem,viz Bárta a VV,na každou sv... jednou dojde.

japos22 ( 15. února 2013 10:53 )

Tož tak je to... Jediný Kalousek chodí do práce, a já bych si při tom tak moc přál, aby tam nechodil

marmat ( 14. února 2013 23:34 )

karolinasesta: Ta už je z toho všeho úplně mimo.... NEČTETE ani titulek a jen tak mudruje "politicky"??? Tak dneska je to miláčku o tom, že sice nechtěj předčasný volby a tak stávkujou a radši tam NESMRDĚJ !!! Ale ani by nám nechyběli, ovšem za ty jejich vejplaty by bylo lecos SMYSLUPLNÝHO néééééééééééééééééééé?????

marmat ( 14. února 2013 23:26 )

NO TAM NEBYL NIKDO, tedy ani pan Bárta....

karolinasesta ( 14. února 2013 23:14 )

MEDIÁLNÍ ÚTOK KMOTRŮ NA VV VV jsou v posledních dvou týdnech mediálně napadány kvůli svým PROTESTŮM PROTI CÍRKEVNÍM RESTITUCÍM. Kdo a proč je napadá...? To ať si každý udělá názor....komu a proč to vadí...? Kdo prosazoval finanční vyrovnání s církvema a proč se na to spěchalo. Proč to podpořili někteří "nezařazení" poslanci. Co za to dostali....

Zobrazit celou diskusi