Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Skandál na prezidentské superdebatě: Ochranka napadla slavného fotografa Reflexu Šibíka!

Autor: psch - 
11. ledna 2013
13:28

Po supernudné debatě prezidentských kandidátů si Česká televize uřízla další ostudu. Tentokrát pořádnou! Ochranka knokautovala jednoho z nejlepších fotografů Česka! Držitel několika desítek ocenění Czech Press Photo a dokonce i World Press Photo skončil na zemi v kravatě!

Tohle už je opravdu na pováženou. Ochranka tvrdě napadla fotografa Reflexu Jana Šibíka. Údajně jenom proto, že ho nepoznali.

„Začali mi hned suverénně tykat. Moje chyba je, že jsem si zapomněl legitku, ale chtěl jsem ji ukázat, protože ji mám naskenovanou na iPadu. Jenže to ochranku nezajímalo, srazila mě na schody se slovy "V žádnym případě tam nepůjdeš!" a dostal jsem kravatu,“ popisuje nesmyslně drsný zákrok Blesku sám Šibík s tím, že tam vlál jako hadr na holi – v jedné ruce iPad, na krku drahý foťák – to by si pán z ochranky asi vydělal...

Šibíka naštěstí další člen ochrank nakonec poznal. Hotový Chuck Norris ho uvolnil z kravaty a pustili ho dál, později se mu lidé z ochranky omluvili.

Z významných fotografů mohli k zemi srazit asi už jenom Jana Saudka. Honza Šibík z Reflexu je velice vážený český fotograf. Patří mezi nejlepší světové reportážní fotografy. Získal desítky cen na Czech Press Photo (první v roce 1995 – hlavní cena za Fotografii roku, poslední pak v roce 2010 obsadil 1. místo za Aktualitu), pyšní se dokonce cenou World Press Photo z roku 2004 za Sport Features.

Podle ČT šel Šibík jiným vchodem, to ale pořád není důvod k tvrdému knokautu. „Fotograf Jan Šibík vcházel do KCP vchodem pro diváky, nikoli pro novináře. Vchodem pro diváky ale pracovníci bezpečnostní služby vpouštěli pouze diváky, kteří byli akreditovaní. Pan Šibík byl akreditovaný na seznamu novinářů, kteří měli oddělený vchod. K incidentu s bezpečnostní službou došlo ve chvíli, kdy pan Šibík neakceptoval tuto skutečnost,“ uvedla ředitelka Komunikace a marketingu ČT Daniela Němcová s tím, že Šibíka ke správnému vchodu doprovodili a do budovy pustili.

nafta ( 12. ledna 2013 20:59 )

Akreditáciu mal, ale nie u seba. Takže nemal. Neviem o čom tu filozofuješ a hľadáš detské ospravedlnenia pre "celebritu" bez dokladov. To aj ty vodičák, občiansky a techničák predkladáš v elektronickej forme policajtom pri identifikácii a tváriš sa, že tak ako si si to ty vymyslel je správne a všetci to majú rešpektovať??

hacule ( 12. ledna 2013 18:50 )

 pan fotograf je prostě jasnovidec cituji :„Byl to tehdy prostě naschvál jednoho idiota, tou samou cestou totiž šli i další novináři, shodou okolností i kluci z Blesku, na které jsem křiknul: ‚Foť to,‘ ale oni se o to možná v té chvíli už starali sami.“ Podívejte se na jejich záznam incidentu: Fotogalerie on prostě buď věděl že jde špatnou cestou nebo prostě odhanul že pán z ochrankdy je IDIOT ??? aha jak tady čtu IDIOT je prostě každý kdo se řídí nějakýma instrukcema a kdyby to nebyl pan fotograf a byl to nějakej debil co si jde vymlátit pány poslance tak by titulek zněl OCHRANKA PUSTILA ŠÍLENCE DO SUPER DEBETY NA PREZIDENTA A NEZABRÁBILA TAK INCIDENTU ?????? BOŽE PROBERTE SE KDYŽ TO BYL UTOK OCHRANKY TAK PROČ NENI ZVEŘEJNĚN ZÁZNAM Z KAMERY KTERÁ CELEJ INCIDENT NATÁČELA??? ONO BY ASI NEBYLO O ČEM PSAT KDYBY SE VEDELA PRAVDA ?!!!!! KDO SE OMLUVÍ OCHRANCE ZA TY URÁŽKY APODOBNĚ???

victia ( 12. ledna 2013 17:13 )

ja ti ten zacatek rada prevypravim jestli chces.on pan fotograf totiz byl prvni kdo nekoho napadl a to prave tu ochranku ktera ho pak jen zpacifikovala aby nedelal dalsi problemi

victia ( 12. ledna 2013 17:12 )

no hele ver tomu ze ten kluk z te ochranky opravdu neni po lobotomii a ani nema zadne mentalni utrpeni..jen delal svou praci kdyz ho pan fotograf napadl

victia ( 12. ledna 2013 16:58 )

no podle toho jak tu pises tak tve IQ nedosahuje ani rocnimu diteti

Zobrazit celou diskusi