Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Adam (†20) postřílel ve škole 20 prvňáčků: Jeho tělo převzali příbuzní

Autor: ČTK - 
31. prosince 2012
20:30

Příbuzní převzali o tělo zabijáka Adama Lanzy (†20). Před dvěma týdny v americkém Newtownu chladnokrevně postřílel 27 lidí včetně 20 prvňáčků. Pak zbraň otočil proti sobě. Mezi mrtvými byla i jeho matka.

Tělo syna žádal otec střelce Peter Lanza žijící ve Stamfordu, prozradil pouze zdroj blízký rodině. Tělo vydal příbuzným lékařský znalec 27. prosince.

Masakr, který se odehrál 14. prosince ve městě ve státě Connecticut, byl druhou nejtragičtější střelbou v historii amerických škol. Dvacetiletý Lanza zastřelil ještě před střelbou ve škole doma svou matku, s níž žil v Newtownu po rozvodu rodičů.

Policie zatím nezjistila, co Lanzu k běsnění motivovalo. Jeho čin v USA znovu rozpoutal debatu o zpřísnění zákonů o držení střelných zbraní. Kroky tímto směrem přislíbil i prezident Barack Obama, jenž v neděli 14. prosinec označil za nejhorší den za dobu svého působení ve funkci prezidenta.

satanklaus ( 1. ledna 2013 19:08 )

Dostupnost zbraní na takový případy skutečně nemá vliv, ale ten zbytek je blábol

bejsbolman ( 1. ledna 2013 04:41 )

jak se narodí autista,utratit a spálit!

centorio ( 31. prosince 2012 22:05 )

 takhle ziji v USA uz dlouhou dobu,ale ten problem neni v prodeji zbrani [jak koneckoncum psali i nemecke noviny]zbrani je vsude plno. muj nazor je ten,s toho co vidim kolem sebe,ze to je jen vina rodicu a vychovi sveho potomstva. vetsina je zadluzena splaci dum, ruzne uvery, lisinky a podobne na deti maji cas tak akorat ahoj a dobrou noc,aby je neotravovali kupuji jim hry a oni sedi ne dny ale mesice a roky u nich, kde jim na konec dojde do hlavy ze to je normalni. to prislo s rozvojem PC her

johnhardy ( 31. prosince 2012 21:51 )

Tu jeho zdechlinu by nesežrali ani krkavci měli ji hodit někam do sopky.

Shelby16 ( 31. prosince 2012 21:13 )

Takže vlastně pořád nevědí vyšetřovatelé nic ? A přitom říkali, že v ruce mají nějakou indícií o motivu toho psychopata ?! Že měl chybnou DNA v palici, nic nevysvětluje, protože s různými defekty DNA je hodně lidí a přitom nevraždí. Já myslím, že klíčem k jeho jednání je ta informace, že celé dny hrál zabijácké hry na počítači, stejně jako Breivik, už si to asi trénoval... v jeho rozbitém počítači je asi ukryta odpověď, snad to experti dají do kupy.

Zobrazit celou diskusi