Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka střelce Adama (†20) čekala apokalypsu: Povraždil děti kvůli ní?

Autor: so - 
17. prosince 2012
17:36

Šílená žena, která nežije ničím jiným, než očekáváním apokalypsy a přehnanou péčí o svého syna. Tak popsali sousedé Nancy Lanzu, jejíž syn David v pátek způsobil největší masakr na základní škole v historii USA.

Čím dál víc se ukazuje, že ten, kdo přiměl osamělého podivína Davida zmáčknout spouště zbraní, které způsobily masakr ve škole v americkém Newtownu, byla jeho matka. Policie po výslechu sousedů popisuje Nancy nejen jako zbraněmi posedlou ženu, ale také jako paranoidní osobu, která ve svém velkém domě v Connecticutu shromažďovala potraviny a vodu. Čekala, že každým okamžikem přijde apokalypsa, která úplně změní běh života na Zemi.

Posedlá zkázou

„Věřila, že dojde k ekonomickému kolapsu, který rozpoutá celosvětové násilí. Ona chtěla být připravená a tvrdila, že jako jedna z mála to přežije. Byla tím úplně posedlá, pořád nám ukazovala své čtyři zbraně, které si, prý na obranu, pořídila,” uvedli policii sousedi vrahovy matky. Nancyn zahradník dodal, že často chodila se svými syny střílet na terče. Ironií osudu se pak stala první obětí Davida Lanzy, který matku zavraždil ve spánku v její posteli čtyřmi ranami do hlavy, a až pak se vydal na zabijácký výlet do školy v Newtownu, kde postřílel 20 malých dětí a šest členů personálu.

Bez motivu?

Davida naopak vylíčili sousedé jako ustrašeného a samotářského chlapce se sklony k autismu. Na škole ale patřil mezi šprty s nadáním pro technické předměty. Nancy svého mladšího syna zahrnovala až přehnanou láskou a péčí a tvrdila, že se nikdy navzájem neopustí. Spali ve společné ložnici. Vyšetřovatelé si teď kladou otázku, co přesně spustilo Davidovo běsnění. Motiv totiž zůstává neznámý, a to už začínají první pohřby zavražděných dětí.

hofihofi ( 18. prosince 2012 04:38 )

Nakonec mela pravdu, pro ni konec byl a spiskala si ho sama. Se zbranemi v USA neudelaji nic, nelze aby cast si zbrane tajne nechala a cast je odevzdala, byli by bezbrani a bylo by toco.

venxa ( 18. prosince 2012 04:10 )

Mel ji prokopnout buben kdyz byl jeste embryo a byl by pokoj od obou smejdu.

londynskypes ( 18. prosince 2012 03:52 )

ta mrcha si to zaslouzila,ale ten autisticky nerad si mel kulku vpalit do palice hned v pelechu svoji maticky a byl by pokoj

londynskypes ( 18. prosince 2012 03:22 )

vencapernik

venxa ( 18. prosince 2012 02:23 )

Peter Lanza aspon usetri. Platil te potrhle zlatokopce a tomu fakanovi nejakych 240 000 dollaru rocne stipendium.

Zobrazit celou diskusi