Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zvrat v kauze popravy místostarosty Vytopila: Spolupachatel vraždy je volný!

Autor: Ondřej Požár - 
3. prosince 2012
08:44

Překvapivý zvrat nastal v kauze popravy brněnského politika Aleše Vytopila (†36). Filip Onderka (38), potrestaný za nadržování k vraždě k 3,5 letům vězení, je volný! Po roce ho pustili na svobodu.

Jeho bývalá žena Radka Onderková Pojerová (46), která za vraždu židenického místostarosty dostala zatím nepravomocný trest 15 let vězení, zůstává ve vazební věznici v Brně-Bohunicích.

Z té však její exmanžel po přesně rok trvající vazbě vyšel jako volný člověk.

Věštba

„Věštba z mých karet se začíná naplňovat, Onderka je venku! Soud ho při vazebním zasedání bez váhání propustil domů. Tohle bolí!“ napsala Blesku Onderková.

Trestní kancelář Krajského soudu v Brně informaci o propuštění Filipa Onderky potvrdila. Vypršela prý lhůta, po kterou mohl být držen ve vazbě. Muž se ke svému propuštění nechce vyjádřit, neboť v kauze ještě bude rozhodovat vrchní soud. Pokud Onderkovi 3.5letý trest potvrdí, bude si muset exmanžel vražedkyně odsedět ještě jeho zbytek.

Poprava

Bývalí manželé Onderkovi byli zatčeni loni 23. listopadu. Podle rozsudku 9. září vylákali Vytopila do Mariánského údolí v Brně-Líšni, kde ho Radka Pojerová zastřelila legálně drženou pistolí. Její bývalý muž jí pak pomohl s odklizením mrtvoly, jíž uřízli hlavu a torzo pohřbili v lese.

hrneczuhrinevsi ( 3. prosince 2012 18:06 )

Je to celé nějaké divné a smrdí to, no jo politika....

domrdka ( 3. prosince 2012 12:49 )

Peníze mají dnes větší hodnotu než lidský život. Důkazem jsou toho rozsudky dnešních soudů. "řekni si o úplatek = dostaneš šest let na tvrdo s ostrahou" "spolupáchej vraždu = dostaneš 3,5 roku a za rok si venku" Jó,jo,...demokracie je pěkná věc, ale lidé neumějí rozlišovat mezi demokracii a kapitalismem a kapitalismus? To je zhouba celého společenství a toto je následek.

rumczays ( 3. prosince 2012 11:46 )

Bodejť. A za hanobení mrtvoly je rok trochu moc ne? Navíc ho slušně pochoval, aby ho neožrala zvěř, takže bych mu dal ještě nějaké odškodné. Víte kolik dneska přijde smuteční obřad?

kakamilek ( 3. prosince 2012 11:15 )

Přihlížejíci vrahouní Čubírková s Mrázkem,se musí v pekle obracet při pomyšlení že své vraždy nespáchali o 50 let déle a namísto oprátky by dnes vyfásli 3,5 roků fešáckého vězení s TV a jinejma obveselovadlama.

marie60 ( 3. prosince 2012 10:50 )

Zobrazit celou diskusi