Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Soudní lékař: Hlavu Vytopila odřízli i s krkem!

Video se připravuje ...
Autor: Ondřej Požár - 
18. října 2012
17:11

VIDEO | Velmi ostrým nožem byla podle soudního lékaře uříznuta hlava zastřeleného místostarosty Aleše Vytopila (†36), z jehož vraždy se u Krajského soudu v Brně zpovídají exmanželé Radka Pojerová (46) a Filip Onderka (38).

Bezhlavé tělo oběti leželo loni od 9. září do 25. listopadu v mělkém lesním hrobě na Brněnsku, který byl vysypaný vápnem.

„Přesnou příčinu smrti nelze určit právě kvůli chybějící hlavě,“ uvedl soudní znalec Michal Zelený.

Hlava byla odříznuta mezi pátým a šestým obratlem

Podle něj byla hlava při tzv. dekapitaci (tedy oddělení od trupu) po vraždě oběti téměř vypreparována od krku mezi pátým a šestým krčním obratlem a v oblasti nad klíční kostí.

„Při řezání vaziva mezi obratli došlo k seříznutí kosti, protože řezů bylo několik. Pokud se však použije velmi ostrý nástroj jako v tomto případě, není třeba k uříznutí hlavy vynaložit velkou sílu,“ upřesnil primář Zelený.

Ten byl podle svého vyjádření přítomný loni 24. listopadu u vyzvedávání tělesných pozůstatků místostarosty v lesíku u Řeznovic.

V těle při nálezu nebyla krev

„Pitvu jsme pak provedli následující den odpoledne. Tělo bylo v lesním hrobě zasypáno vápnem a kvůli hnilobným procesům už v něm chyběla krev,“ sdělil patolog.

A v podstatě vyloučil, že by byla hlava oběti uřezána ještě v době, kdy mohl být Vytopil po střele do hlavy v bezvědomí.

„Při takovém uříznutí by poškozený silně krvácel, což by se projevilo na ledvinách, na nichž jsme však stopy masivního krvácení nenašli právě kvůli hnilobě,“ doplnil znalec.

Obžalovaní, k jejichž osobnostem se v pátek u soudu vyjádří soudní psychiatrička Petra Sejbalová a klinický psycholog Miroslav Petržela, k jeho posudku neřekli ani slovo.

xapela ( 19. října 2012 11:03 )

fakt děs

odetka.odetka ( 19. října 2012 10:28 )

Vase clanky jsou nechutne.

kdoasi ( 19. října 2012 10:23 )

O tvém IQ vypovídá pravopis

kdoasi ( 19. října 2012 09:13 )

Že se nimi soud se*re...byli u toho oba,tak pro oba stejný trest.

12356 ( 19. října 2012 02:31 )

No to je taky fakt

Zobrazit celou diskusi