Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hlavu mu řezali keramickým nožíkem, píše se v rozsudku za vraždu Vytopila

Autor: Ondřej Požár - 
26. října 2012
16:32

Dnes padl u soudu v Brně konečný rozsudek za vraždu místostarosty Aleše Vytopila (†36). Radka Pojerová (46) si odpyká 15 let vězení, její exmanžel Filip Onderka (38) půjde sedět na tři a půl roku za nadržování k vraždě. Hlavu Vytopilovi uřezali keramickým nožíkem, který našli v kočárku.

Na předsedu senátu Tomáše Kurfiřta použití ženských zbraní neplatilo. Pojerovou, která se až do zatčení loni v listopadu živila sexem, poslal na dlouhých patnáct let za mříže za to, že loni 9.září v Brně z náhlé pohnutky zastřelila politika Vytopila.

Popravila ho ranou ze své legálně držené beretty ráže 9 mm zezadu do hlavy! Tu mu pak obžalovaní uřízli keramickým nožíkem, který našli v dětském kočárku. a hodili zřejmě do Dalešické přehrady na Třebíčsku. Bezhlavé tělo zakopali v lese u Řeznovic na Brněnsku.

Onderku ztrestali za to, že pomohl s odklízením těla a zahlazováním stop. A nutil brněnskou sousedku Jarmilu Nováčkovou k poskytnutí alibi! Muž ale naopak pomohl usvědčit svou bývalou ženu, když vraždu popsal.

„Výpověď obviněného je věrohodná a koresponduje s dalšími důkazy, s nimiž tvoří uzavřený rámec a soud z ní při hodnocení skutku vycházel,“ zdůvodnil rozsudek Kurfiřt.

Ztrestaný muž, který nízký trest přijal, činu litoval: „Přišel o život člověk, je mi to líto, nemohl jsem tomu zabránit. Rodina Vytopilových přišla o syna a moje malá dcerka Míša o otce a o mužský element ve svém životě,“ kál se Onderka.

Video  Soudce trestá exmanžele za vraždu a nadržování a vyměřuje jim tresty.  - Blesk - Ondřej Požár
Video se připravuje ...
Video  Soudce Tomáš Kurfiřt zdůvodňuje rozsudek. Podle něj se trestní senát při rozhodování řídil hlavně získanými důkazy.  - Blesk - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

pelagie ( 27. října 2012 09:06 )

a proč by měla být ???

lo2f ( 26. října 2012 23:27 )

Keramickým nožíkem?! Trdla, když řežu hlavu vezmu si alespoň loveckou dýku nebo pilku ne?

nicka ( 26. října 2012 21:42 )

Asi je to divný, ale já vozím v kočáru mimo dítěte jen banán a pláštěnku

joanna5 ( 26. října 2012 21:34 )

Jojo, jen 15? to je sakra málo, takové zrůdy! Tento dostal 19 nedávno: http://www.novinky.cz/krimi/280593-natahl-si-budik-vzal-kladivo-a-sel-vrazdit-soud-ho-poslal-na-19-l et-za-mrize.html

avina ( 26. října 2012 20:51 )

Oblečením zdůraznila,že byla prostitutkou v.....Pokleslá prsa,tak zip až do pasu otevřený.Bundu,aby jí nebyla zima.

Zobrazit celou diskusi