Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ministr zdravotnictví Heger: Placení za plomby má zelenou!

Autor: Oldřich Tichý, mokk - 
1. listopadu 2012
05:30

Placení za obyčejné amalgámové plomby je po včerejšku zase o něco blíž. Vláda vzala na vědomí záměr ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09), který s tím počítá.

Vrtání zubů bude brzy dvojnásob nepříjemné. Kromě bolesti v puse se připravte i na průvan v peněžence. Heger pracuje na tom, aby pacienti platili i za ty plomby, které teď mají zadarmo. A nejde o málo peněz. „To zpoplatnění by mohlo přinést asi 1,5 miliardy do systému,“ uvedl.

Jinými slovy: Lidé by za rok dali za plomby nejméně o půldruhé miliardy víc než teď! Zatímco loni hodili koaliční partneři Hegerovi stejný návrh na hlavu, včera už kývli. „Začneme chystat změnu legislativy, která to umožní,“ řekl mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň.

eporostou. A pokud ano, tak minimálně, slibuje HegerKolik byste nově zaplatili za spravený kaz eporostou. A pokud ano, tak minimálně, slibuje HegerKolik byste nově zaplatili za spravený kaz | Blesk

Platit by měli všichni od 18 do 65 let, výjimku by měli lidé v nouzi či těhotné ženy. Podle zubařů amalgámová plomba přijde v průměru na 400 korun. Novinka může začít platit až ve druhé polovině příštího roku. Otázkou je, zda Heger najde podporu u poslanců. Kdyby to pro ně bylo moc tvrdé, uvažuje o tom, že by za plomby platili jen ti, kdo nechodí na preventivní prohlídky.

rumovapalice ( 1. listopadu 2012 17:47 )

nechápu hloupé socky, proč ještě vůbec platí nějaké zdravotní pojištění, když za něj nic nedostanou

sakra ( 1. listopadu 2012 13:07 )

Heger je totální hňup a ne ministr. Jinak je loutka a jojo v rukou Kalouska a slabocha Nečase!!!

marmat ( 1. listopadu 2012 11:08 )

DÁVÁM TÍMTO ÚPLNĚ POPRVÉ PODNĚT REDAKTORŮM BLESKU: Udělejte průzkum u vzorku zubařů na venkově i větších městech k tomuto ROZHODNUTÍ !!!! I s jejich fotografiemi k reportáži samozřejmě.... Podle mne se s tím vůbec žádný neztotožňuje!!!!!

marmat ( 1. listopadu 2012 11:02 )

TAK TO UŽ JE VRCHOL To je to minimum SOS u zubaře- AMALGÁMOVÁ PLOMBA!!! Tu kdybychom dali jeho příbuznejm do pusy, tak na nás pošle trestní oznámení.... A od kolika let si to musí lidi platit? Jedná se o mladé OD KOLIKA LET ???...Tento pán samozřejmě předpokládá, že důchodci mají už "vystaráno" s KLAPAČKAMA-TAKŽE JE TO NEZATÍŽÍ!!!!

hvezda8 ( 1. listopadu 2012 10:35 )

TENHLE Č-RÁK ASI NEVÍ KOLIK BEROU PLAT OBYČEJNÍ LIDÉ JE MU TŘEBA MRZÁKOVI VYRAZIT VŠECHNY ZUBY A VŠE MU SEBRAT A ABY DĚLAL ZA 13000 HRUBÉHO KDY UŽ TA SKU-VENÁ,ZASR-NÁ SV-NĚ CHCÍPNE A NEBO NEKDO ZASTŘELÍ ROVNOU DO TÉ BLBÉ PALICE.

Zobrazit celou diskusi