Pokud se člověk zanedbává, bakterie zubního kazu naruší sklovinu a dále se šíří do dřeně, kanálků a pak do měkkých tkání. V nejkrajnějším případě může infekce napadnout životně důležité orgány – plíce a pak i srdce.

Že jsou tři úmrtí ročně zanedbatelná statistika? Stomatolog opravdu jen zřídkakdy řeší zákroky, při kterých by šlo o život. Výjimku tvoří pouze léčba nádorů jazyka a čelistních kostí. I k odhalení těchto závažných nemocí je ale třeba pravidelná kontrola u zubaře. Na preventivní prohlídku máte nárok zdarma dvakrát do roka.

Co je kde v zubařské ordinaci
Autor: Infografika Blesk
Pokud budete při bolesti zubů návštěvu v ordinaci zubaře odmítat, svůj stav si vždy jen zhoršíte. „Dnes není tak složité najít zubaře, u kterého ošetření nebolí. I kdyby vás měl uspat či jinými léky pomoci překonat váš úvodní strach,“ upozorňuje stomatolog Roman Šmucler.

Máte vlastní tip,jak si zajistit bílé zuby? Nebo příhodu, kdy vám stomatolog zachrání zuby a vrátil úspěv na rty? Napište nám na: julie.ravingerova@blesk.cz

Stomatolog a ředitel kliniky Asklepion Roman Šmucler

Chcete se zeptat na cokoliv ohledně vašich zubů? Bojíte se paradontózy? Máte strach ze zubařů? Už v pondělí 24. září od 13 hodin bude na blesk.cz chatovat se čtenáři Roman Šmucler, stomatolog a ředitel kliniky Asklepion.

Příručka vychází s deníkem Blesk už v pondělí 24. září

Jak porazit bolest, ušetřit a mít zdravé zuby? Speciální příručka Blesku vychází v pondělí 24. září!

Fotogalerie
1 fotografie