Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Varování ministerstva: Tenhle hrneček z Číny ohrožuje děti!

Ministerstvo zdravotnictví Leoše Hegera varovalo před tímto dětským hrnečkemz Číny
Ministerstvo zdravotnictví Leoše Hegera varovalo před tímto dětským hrnečkemz Číny  (Autor: Archiv Blesku, Ministerstvo zdravotnictví)
Autor: ČTK, simao - 
5. prosince 2012
11:16

Hegerovo ministerstvo zdravotnictví varovalo před nebezpečným výrobkem z Číny - dětským hrnečkem s pokličkou a roztomilým medvídkem. Ale také se zvýšeným obsahem nebezpečného formaldehydu, který dětem může přivodit pořádné problémy!

Rodiče, dejte si při nákupech drobných vánočních dárků pozor! Snaha ušetřit se někdy může krutě vymstít.

Ministerstvo zdravotnictví totiž varuje před používáním dětského hrnečku z Číny, z něhož se uvolňuje zdraví nebezpečný formaldehyd.

Látka může vyvolat bolesti hlavy, zánět nosní sliznice, dráždí oči a způsobuje slzení, případně i alergické reakce na kůži. Upozornil na to hlavní hygienik Vladimír Valenta.

Bílý melaminový hrneček s pokličkou na sobě má obrázky medvídků a rostlin a na jeho dně jsou vylisovány informace MELAMIN WARE, Bode, NO: 67-726, Made in China.

Podle hygienika výrobek nesplňuje požadavky evropského nařízení o materiálech a předmětech určených pro styk s potravinami.

Ministerstvo zdravotnictví varuje před tímto dětským hrnečkem z Číny Ministerstvo zdravotnictví varuje před tímto dětským hrnečkem z Číny | Ministerstvo zdravotnictví ČR

12356 ( 5. prosince 2012 21:07 )

Blaznum se nema odporovat proto....mas pravdu Einsteine

e.44 ( 5. prosince 2012 16:25 )

Když ono to dneska bohužel neni až tak jednoduchý. Hlavně u dražších výrobků se člověk dozví třeba až z průvodních papírů, že to bylo pro zadavatele vyrobené v Číně. Přitom určitá část stejných výrobků je vyráběna v mateřském podniku To jen tak pro zajímavost. Jinak se ťamanům taky dost vyhýbám, dětem bych od nich nekoupila nic, ale osobně mám dobrou zkušenost se vším z čisté bavlny. Jsem na umělinu dost háklivé a když si koupím něco "zaručeně" bavlněného v normálním krámě, většinou záhy zjistím, že je v tom nějaké svinstvo co mi vadí. Cokoli bavlněného co koupím od Ťamanů, je v pohodě. Jo a ještě mám dobrou zkušenost s kuchyňskejma minutkama od nich Ty přežijou i několik pádů na zem a přetáhnout je je taky umění. Ty pětkrát tak drahý solidní minutky mi nejdýl do půl roku "umřou" aniž bych jim pomohla.

mememumu ( 5. prosince 2012 16:01 )

No jo, když je někdo husička, která si neumí své "názory" obhájit, zkonitě má se mnou problém. Bohužel jí nedochází, že má ale problém hlavně sama se sebou a měla by ho řešit, aby nebyla ostatním k smíchu.

12356 ( 5. prosince 2012 15:36 )

vilaamalka, s mememumu nema absolutne cenu diskutovat. Tohle jsem zjistila uz davno davnicko, naposledy s vyrobou majonezy Kdyz jsem cetla ty jeho odpovedi, tak se mne najednou vynorila tahle scenka: (celej mememumu) http://www.youtube.com/watch?v=DDGIRhPNjwU

12356 ( 5. prosince 2012 15:31 )

ahoj e.44 Tak jisty si clovek muze byt jenom se smrti, bohuzel, ale myslela jsem to tak, ze pokud chci neco koupit a je tam "Made in China", tak to zase s klidem polozim a odpochoduju o dum dal.

Zobrazit celou diskusi