Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výbuch v paneláku: Na Praze 6 evakuovali sedmdesát lidí a tři byli zraněni

Autor: ČTK, mok - 
15. září 2012
08:30

Obyvatelé panelového domu na Praze 6 si prožili opravdu krušnou noc. Asi sedmdesát lidí muselo být evakuováno a tři byli zraněni poté, co v jednom z bytů zazněl výbuch. Policie pak našla výbušniny, pyrotechniku a další nebezpečné látky.

V pátek kolem desáté hodiny večer zazněl výbuch v panelovém domě v Evropské ulici. Asi sedmdesát lidí muselo být evakuováno a tři byli zraněni. Policie později objevila v jednom bytě, kde výbuch zazněl, nebezpečné látky, pyrotechniku a výbušniny. Ty údajně patřily třiatřicetiletému muži, který je sběratelem historických zbraní. Nájemník vyvázl naštěstí jen se střepinami po celém těle.

Bližší informace zatím policie zjišťuje. "Policisté bližší okolnosti případu zjišťují. Muž zřejmě neměl žádnou kriminální minulost," uvedla mluvčí Jana Rösslerová.

 Kvůli výbuchu byl svolán krizový štáb hlavního města. Lidé se zatím nemohou do domu vrátit, pražský magistrát jim poskytl náhradní ubytování. Na místo pro ně přijel autobus. V sobotu dopoledne se na místo vrátí pyrotechnik, který bude zkoumat místo výbuchu.

versutus ( 15. září 2012 21:04 )

No vidíš a já v sousedství bydlím, jen o jeden dům vedle.

gevi ( 15. září 2012 13:07 )

Taky bydlím na sídlišti. Když si představím, že nějaký idiot v sousedství... radši na to ani nepomyslet.

Zobrazit celou diskusi