Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Obří výbuch! Letoun z Českoslovenka se zřítil při přehlídce: Pilot nepřežil

Letadlo se proměnilo po pádu v ohnivou kouli. Pilot nehodu nepřežil
Letadlo se proměnilo po pádu v ohnivou kouli. Pilot nehodu nepřežil  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, mokk - 
2. září 2012
18:18

Při letecké přehlídce ve Spojených státech se zřítil starý letoun, pocházející z Českolovenska. Po pádu vytvořil obrovskou ohnivou kouli, na kterou koukalo tisíce diváků. Pilot bohužel nehodu nepřežil.

Během letecké přehlídky v americkém státě Iowa se v sobotu zřítil starý bitevník L-39, který byl v 60. letech vyvinut v tehdejším Československu. Neštěstí, jež se odehrálo před zraky tisíců vyděšených diváků, americká média popisují jako děsivé. Stroj šel údajně bleskurychle k zemi a po dopadu se vzňal a vytvořil obrovskou ohnivou kouli. Pilot nehodu nepřežil.

Policie uvedla, že nehoda se odehrála v sobotu ve 13:30 místního času v obci Mount Joy, poblíž rušné dálnice I-80. Stalo se tak během každoroční letecké přehlídky Quad-City.

Desátník Jacob Fries upřesnil, že stroj letěl ve formaci s dalšími dvěma vysloužilými vojenskými letadly, než spadl do pole osetého vojtěškou pár set metrů od průmyslové zóny města Davenport. Po nárazu na zem letadlo zachvátily plameny a z ohnivé koule vyletovaly do stran ohnivé úlomky.

"Letadlo šlo rovnou k zemi. Pilot neměl šanci se z něj dostat," prohlásil policejní mluvčí Don Schaeffe.

floridskeslunicko ( 2. září 2012 21:59 )

No to bys nebyl ani ty, kdyby sis nerypnul do amiku, ze? Proc by to jako nepochopil, co to pises za voloviny? Nedelej ze sebe mudrce!

naidka ( 2. září 2012 19:45 )

To je zajímavé, kolik letadel spadne při leteckých přehlídkách.

zlymikes ( 2. září 2012 19:10 )

Jde o to,zda US machr mechanik pochopil návod k obsluze

Zobrazit celou diskusi