Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Oběť pančovaného chlastu: Zhasla žárovka a přestal jsem vidět

Autor: Ladislav Leimer - 
12. září 2012
14:09

Pan Vladimír z Havířova oslepl po vypití čtyř panáků rumu, který obsahoval pančovaný alkohol. Měl štěstí v neštěstí, mohl i zemřít. Na otravu zfušovaným chlastem totiž v Česku zemřelo nejméně jedenáct lidí, další oběti však stále přibývají.

Že s alkoholem není vše v pořádku, cítil Vladimír už po prvním ochutnání. „Bylo to něco jako rum, ale nebylo to ono, přišlo mi to takové lihovější nebo tak něco,“ řekl TV Nova. Přesto se však dopustil chyby, panáků rumu si totiž dal celkem čtyři. Kdyby byl jenom jeden, možná by ještě viděl.

Pančovaný alkohol vypil s bratrem

Vladimír vypil pančovaný alkohol na konci srpna. „Bylo to 29. srpna na Slovenské národní povstání. S bratrem jsme vypili asi půl litru rumu u stánku v havířovské čtvrti Šumbark, každý po dvou deci,“ pokračoval. Druhý den začaly zdravotní potíže: „Vzbudil jsem se, bolela mě hlava a žaludek,“ řekl. Znovu tak zalehl do postele doufaje v to, že příznaky odezní. Nestalo se tak.

Bylo to, jako kdyby praskla žárovka

„Bylo to, jako kdyby praskla žárovka. Světlo zhaslo. Zešeřilo se mi v očích. To už jsem viděl jen obrysy a siluety,“ prohlásil pan Vladimír. Je však vděčný, že přežil. „Já žiju, na rozdíl od těch ostatních. Nevidím, ale alespoň žiju,“ uzavřel muž.

Aktuální zpravodajství s aktualizovaným počtem obětí naleznete zde!

Chlast zabiják: Českem se šíří smrt z lahví, pančovaný alkohol si připsal další oběti Chlast zabiják: Českem se šíří smrt z lahví, pančovaný alkohol si připsal další oběti | Infografika Blesku

dendulka008 ( 13. září 2012 17:38 )

Kakamilek: Není to jeho smysl života, ani se nikde nepíše, že pil pravidelně. Kdybys ho poznal osobně, mluvil bys jinak. Je to docela hnusné kolik lidí někoho odsoudí jen proto, že si koupí půlku někde ve stánku....

stanislavhahn ( 13. září 2012 12:28 )

Ten zbytek co se najde bych nechal vychlastat těm zmr..m co to vyrobili.

zelena.karkulka ( 12. září 2012 21:55 )

nechutnalo mu to,ale vypít to musel

mravenec12 ( 12. září 2012 16:43 )

To nevite? Juknete na mapu a uvidite, ze do Polska je to park kroku.

kakamilek ( 12. září 2012 16:18 )

Tak to má pan Vladimír kliku že přežil a že si na svojí denní dávku litru laciné vodečky, může za oťukávání terénu bílou hůlkou dojít sám.Oni se k těm bufáčům slejzaj dotankovat jak auta k pumpám.I to může bejt smysl života.

Zobrazit celou diskusi