Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kamarádi z hospody: Martin měl pár rumů a malinovku, teď leží v umělém spánku

Autor: Gabriela Peringerová - 
11. září 2012
18:26

Pančovaný alkohol v Česku zabil už 8 lidí, další bojují o život. Je mezi nimi i Martin z Veselí nad Moravou. Zatímco leží s otravou methylalkoholem v nemocnici v umělém spánku kamarádi z hospody pro něj uspořádali mši.

Právě z lokálu U Stovky Martin ve čtvrtek večer zdravý a v náladě odešel. „Měl tady pár rumů, které zapíjel malinovou limonádou. Tak to měl rád. To, co ho zabíjí si musel pak dát někde jinde,“ prozradila Blesku dívka ve výčepu.

Štamgasti, kteří s ním rum v hospodě ve čtvrtek pili,  se do jednoho shodli, že mladý muž byl vždy fajn. „Byl to pohodář, někdy bavil celou hospodu. Měl rád motorky a rybařil. Zrovna ve čtvrtek se chlubil s novým navíjákem. Toho si už asi neužije,“ posteskl si jeden z jeho kamarádů z hospody. Martin prý plánoval oslavit s nimi U Stovky i svoje třicáté narozeniny.

Martinův bratr Blesku potvrdil, že jeho stav je stále vážný. „Nic se nezměnilo, opravdu to s ním nevypadá dobře,“ řekl bratr. Podle informací Blesku skončila v nemocnici i Martinova maminka, která špatně nese druhou tragédii v rodině. Před nedávnem totiž Martinovi zemřel otec.

Jak poznat jedovatý alkohol?

O otravách z pančovaného alkoholu, obsahujícího smrtelně nebezpečný metanol, se pro Blesk rozpovídal Pavel Dvořáček, ředitel likérky.

"Aby se člověk při nákupu alkoholu nespálil, měl by dbát několika zásad. Především kupovat kořalku v uzavřených lahvích s kolkem od renomovaných firem na trhu. Riskantní jsou i domácí neregistrované pálenice. Pokud majitel nezvládne řádně technologický proces výroby, neumí zařízení pořádně obsluhovat, metylalkohol při destilaci vyrobí vždycky.

Když lahev s alkoholem otevřete, nemáte v žádném případě šanci poznat, zda tam »smrtící jed« v podobě metylalkoholu je. Nemá žádnou vůni a je bezbarvý. V případě čepovaného není nikdy jistota. Já osobně bych to nepoznal a nikdy bych to nepil," tvrdí Dvořáček.

ruda2 ( 12. září 2012 13:26 )

Já neuznávám z prominutím blbce co si dělají z tragédie lidí radost to jsou zvířata a pochybuji o jejich IQ.A za druhé proč už se z tím dávno nezačalo něco dělat na co ti nahoře čekají ono nejde o nikoho z nich.To by hned zastavili všechny vyvařovny alkoholu a prolezli kde co.Ale to je taky blbost oni nemusí chlastat po stancích a tak. No páni začetl jsem se do názorů některých a musím dodat že se nedivím co se děje ze státem,když se najdou lidi co mají horší myšlení než zvířata,a z takovýma se bavit o lidském neštěstí.STYDÍM SE ZA NĚKTERÉ Z NÁS.

nyxx ( 12. září 2012 07:42 )

Porazilo,ale ne zabilo.

nyxx ( 12. září 2012 07:41 )

Nadávej si někomu jinému,nikdo na to není zvědavý.

castelo ( 12. září 2012 07:41 )

Ja tam vidím samé kofoly,tak ať si dají pořádně na zdraví !

decathlonuv.fotr ( 12. září 2012 07:18 )

je to tvuj jediny pravdivy nazor ty vemeno..at se treba uchlastaji

Zobrazit celou diskusi