Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Nezvěstný truhlář: Zmizel a s ním stovky miliónů!

Autor: Jitka Pecharová - 
7. srpna 2012
16:16

Podvod je v pozadí pohřešování truhláře Petra Falty (39) z Náchodska, který je již přes měsíc nezvěstný. Zmizel z Česka a nechal tu stomiliónové dluhy. A zatímco se podnikatel skrývá někde ve světě, na policii se na něj kupí trestní oznámení lidí, kterým nevrátil vypůjčené peníze a u něj doma žije v bezradnosti v obavách o střechu nad hlavou žena se synem.

Falta zmizel na začátku července, poté, co manželce řekl, že jede pracovně do Německa. „Občas na dva dny vycestoval v souvislosti se svým podnikáním, takže to nebylo nic neobvyklého. Když se nevrátil, měla jsem strach, že se mu něco stalo, proto jsem to oznámila policii,“ řekla choť muže, podnikajícího v truhlářství a podlahářství.

Odletěl do Brazílie. V ní stopa končí.

Policisté zjistili, že Falta ve skutečnosti odletěl se do Brazílie. A necestoval sám. Prý s ním byla žena, zřejmě milenka. Muž koupil zpáteční letenku a po třech týdnech se měl vrátit. Teď může být kdekoliv. „Z Brazílie mohl letět jinam. Stále ho hledáme,“ přiznala neúspěch v pátrání Eva Prachařová z náchodské policie. „Jsou signály, že by v pozadí jeho zmizení mohl být podvod většího rozsahu,“ řekla nakonec Prachařová.

Podle informací Blesku si Falta půjčoval u lidí z vyšších vrstev. Jsou mezi nimi například lékaři, údajně i sportovec. Muž je přesvědčil, že potřebuje peníze na nákup stroje, dřeva či nějaký podnikatelský záměr. Půjčky jim přitom zprvu vracel, i s úroky, aby vzbudil důvěru. Kvůli němu si dokonce brali úvěry. „Zatím máme přes 10 poškozených,“ řekla Ivana Ježková z hradecké krajské policie.

Manželka: Žila jsem s člověkem, kterého neznám

Faltova manželka prý neměla o půjčkách svého chotě ani tušení. Nezaznamenala ani nic podezřelého v domácím rozpočtu. Sama se tak cítí být podvedena. „Zjišťuju, že jsem žila s člověkem, kterého neznám. Nic neřekl, klidně opustil svého osmiletého syna. Dostal nás do nepříjemné situace. Bojím se, co s námi bude,“ přiznala bezradnost a zoufalství Faltova manželka.

londynskypes ( 7. srpna 2012 18:50 )

 tak rychle dum prodej a zmiz taky ...

priap ( 7. srpna 2012 18:41 )

Ty to neumíš česky ani napsat

hustik ( 7. srpna 2012 16:26 )

Od lidí s vyšších kruhů ................................ hlavně, že umějí amglicky

Zobrazit celou diskusi