Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rozespalý chlapec (2) utekl z domova: Našli ho plakat u silnice

Dvouletý chlapec se sám vydal na výlet. Plačícího u silnice ho našel projíždějící řidič - ilustrační foto
Dvouletý chlapec se sám vydal na výlet. Plačícího u silnice ho našel projíždějící řidič - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: Jiří Čada - 
15. srpna 2012
17:10

Plačícícho dvouletého tuláka našel časně ráno v Zajíčkově na Pelhřimovsku u silnice náhodně projíždějící šofér osobního auta. Chlapec v teplácích a bačkorkách odešel z domova, když jeho rodiče ještě spali.

Když se ve středu krátce před pátou hodinou probudil malý Dominik, jeho maminka v posteli vedle něho ještě spokojeně spala. Chlapec si proto sám oblékl tepláky a obul bačkorky a vyrazil do vsi na výlet. „Neznal to tu, jeho matka sem s ním přijela jen na návštěvu za svým přítelem,“ prozradil Blesku starosta obce Milan Průcha.

Malý chlapec v teplácích naruby vyrazil ještě za šera po silnici napříč Zajíčkovem. „Okolo páté hodiny jsme na tísňovou linku dostali informaci od řidiče, že na mezi u silnice sedí plačící dítě,“ informovala Blesk mluvčí pelhřimovských policistů Hana Kotková.

Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. „Klouček se policistů vůbec nebál. Nechal se odvézt do pelhřimovské nemocnice, kde lékaři zjistili, že je zcela v pořádku a nic kromě maminky mu nechybí. Z domu snadno odešel, protože nebylo nikde zamčeno,“ dodala policejní mluvčí.

To už policisté vzbudili také starostu Zajíčkova. „Oblékl jsem se a vyrazil ven. Tam už zoufalá matka s přítelem chlapce hledali a tak jsem to policistům jen nahlásil,“ řekl starosta Průcha.

O dvě hodiny později už si v Pelhřimově šťastná maminka zdravého Dominika převzala z rukou mužů zákona.

decathlonuv.fotr ( 15. srpna 2012 20:15 )

mama byla pr osu.ana a chrapala ..ani nezamkli

montevideo ( 15. srpna 2012 18:57 )

Jdi už s tím do řiti. Dělej si, co chceš, ale neotravuj s tím tady!

karolinasilva ( 15. srpna 2012 18:12 )

Cau vsichni. Letos koluje po internetu a mezi lidma nova forma privydelku, idealni na leto, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takle vydelavam jiz od kvetna a fakt me to nadchlo. Miliony z toho nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana kacka Kdyztak mrknete na www.cervenacerna.cz

Zobrazit celou diskusi