Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Metalistovi za smrt fanouška zvýšili kauci: Chceš z basy? Zaplať 8 milionů!

Autor: simao, ČTK, hoř - 
18. července 2012
09:37

Projednávání údajného zabití českého fanouška na koncertu americké metalové skupiny Lamb of God pokračuje, zpěvák Randy Blythe (41) zůstává ve vězení. Jenže na jak dlouho ještě? Městský soud zamítl námitky proti jeho propuštění na kauci. Zvýšil však Randyho vykoupení na 8 milionů. Po jejich zaplacení by měl být opět volný.

Zpěváka americké metalové skupiny Lamb of God Randyho Blythe obvinila policie z ublížení na zdraví s následkem smrti - na koncertu své skupiny Lamb of God údajně zapříčinil smrt českého fanouška Daniela N. (†19), kdy ho měl skopnout z pódia. Daniel pak zemřel na následky poranění hlavy.

Blythea zatkli policisté před dvaceti dny na ruzyňském letišti. Tragédii však měly původně zamést pod kobereček čtyři miliony korun, Randy by byl po složení kauce volný. Ale i když zaplatil, nestalo se to - padly totiž námitky ze strany státního zástupce.

"Pokud jde o justici, té upřímně řečeno nerozumím, protože je jiná než americká. Měl jsem za to, že když se skupina složí na kauci, že budu propuštěn," řekl Blythe v exkluzivním rozhovoru pro Blesk. Vinu popírá, na incident si prý nepamatuje.

Kauci mu nedovolili proto, že se obávali, že Blythe urychleně zmizí do Spojených států. Což je velmi pravděpodobný scénář.

Nyní však již může být propuštěn z vazby! Městský soud v Praze totiž včera zamítl stížnost státního zástupce, aby byl Blythe propuštěn na kauci. Ale nebylo to zadarmo... Soud totiž zpěvákovu kauci navýšil na 400 tisíc dolarů (asi 8,3 milionu korun), tedy dvojnásobek.

I když Blythe zaplatí, nemá rozhodně vyhráno! Záležet bude na tom, kdy městský soud pošle odůvodněné rozhodnutí na obvodní soud. Podle mluvčí soudu Martiny Lhotákové by k tomu mělo dojít v nejbližších dnech. Proti případnému propuštění navíc bude moci žalobce do tří dnů podat další stížnost. A celá věc by tak opět putovala k městskému soudu a propuštění by se mohlo odsunout až na příští týden...

3dots ( 25. července 2012 18:44 )

Máš hodně chudý slovník, umíš mlít dokola jen 3 holé věty, vlastním názorem se prezentovat nedokážeš, zkátka sebestředný hňup, na kterého škoda času.

mememumu ( 19. července 2012 09:49 )

Od tebe se nedivím žádnému nesmyslu a žádné lži. Divil bych se jen, kdyby z tebe alespoň jednou vypadlo cokoliv jiného. To už je ale pravděpodobnější, že vyhraju ve sportce, aniž bych si vsadil.

blooroses ( 18. července 2012 23:38 )

Odložení případu je oficiální pojem. Případ je odložen pokud neni možné ho pro nedostatek stop, indicií a důkazů vyšetřit a k jeho znovuotevření dochází pokud se objeví něco nového, co může přispět k jeho vyšetření. Tento případ byl jenom nedovyšetřen, založen někam dospod hromady a k jeho došetření nebyly popudem žádné nové skutečnosti, ale pouze to, že byl oním telefonátem připomenut.

3dots ( 18. července 2012 22:08 )

Tak proč se ty exote divíš tomu odložení a opětovnému otevření? Nechápeš nejen příspěvky druhých,ale ani svoje vlastní

3dots ( 18. července 2012 22:01 )

Blooroses, ovšem, tak to bývá, když se nemohou hnout z místa. Jen neříkají jako ty založit, ale odložit.

Zobrazit celou diskusi