Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nebezpečný zločinec dopaden! 5 dní utíkal policii, zastavily ho až výstřely

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
18. června 2012
18:45

Při prvním zatýkání prorazil policejní zátarasy a ve své dodávce se dal na útěk. Pět dní se poté schovával nejspíš v lesích na Křivoklátsku, nyní však policie celostátně hledaného a údajně velmi nebezpečného zločince Petra Husnaje (47) z Kladna dopadla. A neobešlo se to bez střelby.

Nejprve v Sýkořicích nedaleko hradu Křivoklát projel za volantem červené dodávky policejním zátarasem, poté se začal před policií schovávat. O víkendu se však sám ozval TV Nova a snažil se sdělit, že není vrah, ale jen zloděj. "Nepáchám loupežný přepadení," obhajoval se muž, přezdívaný mezi kriminálními živly Husajn, po telefonu.

Po recidivistovi bylo vyhlášeno celostátní pátrání hned kvůli několika trestným činům - především kvůli rozsáhlé majetkové trestné činnosti, kterou měl dle vyšetřovatelů provádět v celém Středočeském kraji, ale i dalších regionech.

Chytli ho po pěti dnech

"Terén na Křivoklátsku je ale velmi členitý a není jednoduché jej zde vypátrat," omlouvala mluvčí rakovnické policie Jana Žáčková několik dní trvající policejní nezdar.

Policie dopadla celostátně hledaného zločince Petra Husnaje Policie dopadla celostátně hledaného zločince Petra Husnaje | Archiv Blesku, ČTK

Celostátně hledaný zločinec Petr Husnaj, po kterém policie pátrala od minulé středy, však nakonec po pěti dnech přece jen skončil v želízkách. Zadrželo ho komando u Straškova na Litoměřicku. A dokonce se u toho střílelo. Podle policie šlo prý ale jen o varované výstřely.

"Muž se opět snažil utéct, policisté jej však kolem 17:00 zadrželi," potvrdila mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká. "Bylo tam na místě dvacet až třicet policistů, navíc nám k tomu pomáhal i policejní vrtulník," dodala mluvčí k úspěšné policejní akci.

bersimalinecka ( 18. června 2012 23:35 )

asi zaměřili jeho fon - i mistr tesař se utne

andrea-tinka ( 18. června 2012 21:13 )

Kdo nezkusil, neuveri... viz http://sux.cz/f72c

andrea-tinka ( 18. června 2012 19:28 )

Kdo nezkusil, neuveri... viz http://sux.cz/f72c

teufel ( 18. června 2012 19:21 )

Nějak nechápu zločince,který volá do televize Nova.

Zobrazit celou diskusi