Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Patnáctiletý lhář bez ledviny: Michal David mu 100 000 Kč nedá

Autor: Josef Šťastna, ČTK, eis - 
24. května 2012
09:28

Machroval před holkama, spadl při riskantním blbnutí a pak lhal, že ho zmlátili Romové. Patnáctiletý Petro z Břeclavi vyvolal svým lhaním ve městě rasové nepokoje. Trestem a ponaučením pro něj je, že přišel o ledvinu. A také to, že mu zpěvák Michal David sebere šek na 100 000 Kč, který mu věnoval.

Patnáctiletý Petro z Břeclavi, který je původem z Ukrajiny, se nestal obětí brutálního útoku, jak původně vykládal policistům. Nezmlátili ho Romové, vlastně ho nezmlátil vůbec nikdo. Petro si všechno vymyslel. Jediné, co je pravda, je to, že při točení se na zábradlí spadl a přišel o ledvinu. 

Při jeho klukovině, kterou draze zaplatil, ho sledoval ještě kamarád a dvě dívky. Chlapec před nimi machroval. Vzepřel se na zábradlí v 8. patře, ale cvik nezvládl a spadl o patro níž. Tam narazil do zábradlí a narazil si ledvinu. Zranění svedl na to, že ho zbili Romové, prý kvůli tomu, že jim nedal cigaretu. Jenže nakonec ho usvědčil detektor lži a také to, že jeho kamarádi už nechtěli lhát a šli s pravdou ven.

Petro zklamal svou lží i matku Oksanu, která mu do poslední chvíle věřila. "Jsem z toho na nervy, několik nocí už nespím, mám za sebou šílených 6 týdnů. Všem se moc omlouvám. Určitě vydám nějaké větší prohlášení," řekla ve čtvrtek ráno pro Blesk.cz matka mladého lháře.

Michal David: Peníze mu nedám

Šokovaný obratem v případu je také zpěvák Michal David. Ten totiž dal prolhanému chlapci šek na 100 000 korun za statečnost! Teď se cítí podveden.

"Peníze zpátky chtít budu, protože v tomto případě nejde to, o co jít mělo. Zatím dostal jen pofidérní šek, ale platba provedena nebyla. Peníze si ale nenechám, půjdou určitě na nějakou dobročinnou věc, ještě se musíme s manželkou rozhodnout, na co je dáme," uvedl David, který uvěřil mladému lháři tak, jako většina lidí v Česku.

Video  Takto dostal Petro (15) od Michala Davida šek na 100 000  - Gabriela Peringerová
Video se připravuje ...

Romové chtějí rodinu lháře vyhostit

Informace, že si Petro napadení vymyslel, opět vyvolala v Břeclavi obrovskou vlnu emocí. Obyvatelé města a především místní romská komunita se cítí dotčeni.

Potyčky a nepokoje ale snad nenastanou. "Už nyní vidím, že se situace zklidňuje. Žádné demonstrace se nechystají,“ řekl Blesku jeden z břeclavských kriminalistů.

Přestože policie je v tomto ohledu optimistická, je nyní v Břeclavi cítit poměrně velká nevraždivost vůči chlapci a jeho rodině. Na chlapce, který svojí lží spustil lavinu nepokojů a dcemostrací se zlobí a cítí se podvedeni. Z úst romských obyvatel dokonce zazněla slova jako vyhoštění a odplata. „Omluvu chceme a vyhostit je,“ prohlásila jedna z místních Romek.

peta66 ( 24. května 2012 22:34 )

Takle nějak to vidím také: http://kriz.blog.idnes.cz/c/268704/Breclavske-souvislosti.html

peta66 ( 24. května 2012 22:32 )

Bude tomu tak. Třeba takový detail: Ve zprávách na Nově jsme včera ani dnes neviděli počítačovou animaci průběhu děje, jak je zde zvykem u každé nehody, útoku či podobné události. BISka asi nedodala všechny podklady a grafik to nedal dohromady. Jak se dostal z toho balkónu o patro níž na ulici, kde ho ošetřovala záchranka? Těžce raněný vymýšlel s kamarády takovou konstrukci jen proto, aby se vyhnul výprasku od matky?

dobrotka ( 24. května 2012 21:12 )

nejak ti to prestava myslet gogousku. Proc? Nu proto, ze tady byli jeste 3 svedkove, kteri uz nechteli mlcet

dobrotka ( 24. května 2012 21:10 )

tys mu to krasne nandala v clanku o te stare modelce Janice Dickinson

blooroses ( 24. května 2012 17:03 )

Zobrazit celou diskusi