Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matka Petra z Břeclavi: Romům se omluvila a 100 tisíc poslala Davidovi zpět

Autor: šim, eis, ČTK - 
24. května 2012
12:18

Matka Petra (15) z Břeclavi, který podvedl celou republikou vymyšlenou historkou o brutálním napadení Romy, po kterém měl přijít o ledvinu, se omluvila všem Romům. 100 000 korun, které Petrovi věnoval Michal David, mu poslala zpět.

"Všem Romům se moc omlouvám. Byla to klukovina," uvedla v prohlášení Petrova matka Oksana Zhyvachivska. "Současně jsem zaslala zpět 100 000 korun Michalu Davidovi, který je Petrovi krátce po útoku věnoval," řekla Blesk.cz Oksana.

Spolu s penězi prý Davidovi odeslala také omluvný dopis. Historka jejího syna, že ho napadli tři Romové tak brutálně, až po tom přišel o ledvinu, vyvolala reakci v celé republice. Za Petra se dokonce v Břeclavi konal pochod, jehož se účastnilo přes 2000 lidí.

Místo toho se nyní díky výslechům na detektoru lži, jichž se podrobili Petrovi kamarádi, ukázalo, že Petr si vše vymyslel. Úraz si způsobil, když machroval a houpal se na zábradlí. Z něj spadl a pádem se zranil.

"Všichni to berou tak, že matka do poslední chvíle nevěděla, kde je pravda. Na druhé straně říkají, že omluva je na místě," uvedl romský koordinátor Jaroslav Danihel.

Romové se domnívají, že by se měly vyčíslit náklady spojené s policejními opatřeními ve městě, jež následovaly po útoku, a dát je chlapci k úhradě.

 

 

sevilian ( 30. srpna 2012 22:25 )

táhněte úkáčka

rudyptak48 ( 28. května 2012 16:10 )

Srovnání čistě náhodné i když poněkud tragikomické... rom = cikán. Když si rozebereme smysl zkratky ROM, ledacos nám to napoví. ROM (Read Only Memory) je v informatice typ elektronické paměti. Informační obsah ROM je do paměti trvale uložen (vypálen) při výrobním procesu, a nelze ji později přepsat. Pokud je v paměti chyba, je nutné celou paměť vyměnit. Používá se pro uložení firmware v elektronických přístrojích, dříve také ve starších počítačích. Specifickým typem ROM paměti jsou lisované kompaktní disky CD, DVD a flasch disky (zástrčky). Tolik k vysvětlení pojmu Rom. Nechtějme tedy po cikánech (Romech) flexibiltu. Jejich geny v DNA, nejsou k tomu uzpůsobené. Nechci být ani rasista, ani jejich obhájce. Zkrátka, kde nic není, ani smrt nebere... Smiřte se s tím, že to s nimi lepší nebude. Dalším příbuzenským křížením se jen vrší dědičné vady, a tudíž to bude jen horší.

arcaben ( 24. května 2012 19:33 )

Pro anka:..bude se mi to líbit až c.i.k.á.n.i. vrátí VŠECHNY neoprávněné soc.dávky;zaplatí náklady na drahé léčby svých obětí(např.mačet.útok)a zaplatí náklady na ochranné manévry ve Šluknovs.výběžku,Janově atd.!!!!!!!!!

gfru ( 24. května 2012 19:23 )

ten chlapec si to vsetko vymyslel? to tazko... tej zenskej sa podla mna niekto vyhrazal aby stiahla trestne oznamenie... ci uz pro-zidovska vlada alebo nejaka organizacia vraj "na ochranu ludskych prav"... ludia toto je uz moc...

naidka ( 24. května 2012 17:34 )

a už podle některých příspěvků dosáhli svého.

Zobrazit celou diskusi