Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zbitý Petr (15) dostal 100 tisíc korun od Michala Davida

Michal David předává v Břeclavi šek na 100 tisíc korun napadenému Petrovi (15) a jeho mamince Oksaně. Peníze rodina vloží do nadačního fondu.
Michal David předává v Břeclavi šek na 100 tisíc korun napadenému Petrovi (15) a jeho mamince Oksaně. Peníze rodina vloží do nadačního fondu.  (Autor: Gabriela Peringerová)
Autor: Gabriela Peringerová - 
20. května 2012
11:16

Sto tisíc korun dostal od zpěváka Michala Davida Petr (15) z Břeclavi, kterého kvůli cigaretě před měsícem brutálně napadli tři útočníci.

Chlapec, který po útoku přišel o ledvinu, si pro šek musel přijít za zpěvákem na pódium před vyprodaný břeclavský zimní stadion. „Absolutně není důležité, jestli to udělali Romové nebo ne. Petra napadli lidi s násilnickými sklony a takoví lidí nepatří do společnosti. Ty peníze mají pomoci Petrovi vyrovnat se s tím, co se mu stalo,“ vysvětlil zpěvák skutečnost, proč se rozhodl věnovat Petrovi výtěžek z břeclavského koncertu.

Sto tisíc korun ale Petr neutratí. „Vložíme ty peníze do fondu,“ prozradil Petr. Po jeho napadení prošel Břeclaví pochod, kterého se zúčastnilo dva tisíce lidí.

Jeho matka Oksana Zhyvachivska, která na případ svého syna v médiích upozornila, vložení peněz do fondu potvrdila. „Zakládáme nadační fond. Poskytne odbornou, psychologickou a finanční pomoc obětem násilí,“ vysvětlila žena.

Video Petr (15) dostal do Michala Davida šek na 100 tisíc korun. - Gabriela Peringerová
Video se připravuje ...

kozmix ( 20. května 2012 13:43 )

chlapec má na trávu a Dejvid odpis zdaní...

bobina ( 20. května 2012 13:32 )

bože,ty za to snad ani nemůžeš! Asi si tu léčíš nějaký svůj mindráček či co? Hoď se rybám za potravu chudáčku a nebo se jdi vykecat do vrby magore!

wrunx ( 20. května 2012 12:41 )

Milý Michale, mnohem účelnější by podle mně bylo vynaložit ty peníze jako odměnu lovcům lebek, aby vypátrali ty h@jzly a dovlekli je v železech před soud! Dobrodiním sice pomůžeš potřebnému, ano, to se cení; podporou práva bys ale pomohl soudobé a i všem budoucím obětem!

eillenn ( 20. května 2012 12:04 )

: Michale,jsi Člověk se srdcem,víc takových

maximillian ( 20. května 2012 11:54 )

V civilizovanych zemich bohati a celebrity pomahaji lidem v nouzi anebo davaji na charitu diskretne, tajne a bez kamer a medii... Starej ex bolsevickej Paprda Michal David se ma jeste hodne ucit a nedelat ze vseho show.. Proletarske mentality a mindraku se nezbavil ani po 22 letech od konce byvaleho rezimu

Zobrazit celou diskusi