Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Péťa přišel o ledvinu: Bouřící Břeclav se chystá na pochod za zbitého chlapce

Autor: Ondřej Požár - 
17. dubna 2012
19:51

Ukažme, že nám není jedno, co se děje v této republice! Pod tímto heslem se nyní svolávají mladí lidé, aby protestním pochodem v rozbouřené Břeclavi podpořili surově zbitého Petra (15). Ten po nedělním brutálním útoku tří Romů, kteří od něj chtěli cigaretu, přišel o ledvinu!

Podle jeho matky Oksany šlo útočníkům jen o agresivitu a vybití zlosti. Jejímu synovi, který u sebe měl tisíc korun a drahý mobil, totiž běsnící agresoři nic neuloupili.

„Ulice Břeclavi už dlouho terorizují smečky cikánů!“ má jasno překladatelka a tlumočnice, která v tuzemsku žije už dvanáct let, přičemž v Břeclavi bydlí již šestým rokem.

Na podporu jejího těžce zraněného syna, který leží na ARO v břeclavské nemocnici, se mladí lidé starší 15 let rozhodli uspořádat v neděli po poledni protestní pochod. Ten vyjde ve 12.30 hodin od nádraží v Břeclavi.

Policie posiluje večerní hlídky

A je možné, že se této iniciativy chopí i radikálové. „Jsme na to připraveni a zareagujeme na to podle aktuální situace,“ uvedla jihomoravská policejní mluvčí Petra Vedrová.

Policie i strážníci po brutálním útoku posílí večerní hlídky ve městě. Po trojici útočníků se pátrá zatím marně, což v Břeclavi jen zvyšuje výbušnou náladu.

Útočníci zničili chlapci život

Patnáctiletý Petro totiž snil o sportovní kariéře špičkového boxera. Po těžkém zranění však může na sport zapomenout! Agresoři ho jako smyslů zbavení kopali do zad poté, co ho srazili k zemi.

Brutální napadení přitom podnítila malicherná záminka: mladý cizinec jim totiž odmítl dát cigarety, protože jako nekuřák a sportovec u sebe žádné neměl!

Podle starosty Břeclavi Oldřicha Ryšavého se útočníci zachovali jako bestie. „Jsem přesvědčený, že policie, státní zastupitelství i soudy budou postupovat stejně razantně, jak tomu bylo v předešlých podobných případech," soudí starosta.

 

sakra ( 30. dubna 2012 10:57 )

Nejen Dělnická mládež, ale celá majorita se musí spojit a udělat ve své zemi pořádek, aby se nikdo nemusel bát vyjít na ulici.

wrunx ( 19. dubna 2012 20:23 )

Tohle po dobrém nepůjde. Vláda je podplacená aby tu schválně udržovala rasové napětí.

wrunx ( 19. dubna 2012 20:09 )

 Jak je možné, že u článku o Petrovi jsou JEHO FOTKY aby si ho každý mohl prohlédnout, zatímco ksichty případných grázlů jsou ze zákona všadě rozostřované?!

ixtlil ( 19. dubna 2012 14:29 )

Dobrý den , podělaná policie opět leze odpadu z indie do zadku . Byl v přímém ohrožení života , což je splňuje nejen ublížení na zdraví , ale tr. čin vraždy ve stadiu pokusu ,tedy a tam je více než 10 let . Takže kriplfízli a st. zastupitelství opět nadržuje cikánům . Prostě , vůdce německého lidu nebyl dost důsledný a toto je výsledek .

rudyptak48 ( 19. dubna 2012 12:52 )

To jsou naše nezávislá média. Blesk bude raději poněkud závislý, a za oplátku na tom hodně vydělá. Papírky a zase ty papírky, vládnou světem. Přece si nemyslíte, že média a zvlášť bulvár, mají nějaké svědomí, když ho nemají lidé, a ti to přece řídí.

Zobrazit celou diskusi