Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

O týrání Dominika věděla sociálka dva roky!

O týrání Dominika věděla sociálka údajně dva roky a nezasáhla!
O týrání Dominika věděla sociálka údajně dva roky a nezasáhla!  (Autor: Policie ČR)
Autor: šim - 
1. února 2011
08:53

Zdálo se, že v případu brutálně týraného Dominika (8) z Brna, kterého rodiče nechávali hladovět a tvrdě ho bili, se už nemůže objevit žádná děsivější skutečnost. Omyl! Ukázalo se, že sociálka o chování rodičů věděla nejméně dva roky a nezasáhla!

Sousedé rodiny totiž surové chování rodičů k chlapci několikrát hlásili na sociální odbor územní části Brno-střed, ale bez výsledku. „Opakovaně jsem to hlásila na sociálku, ale tam mi akorát řekli, že to monitorují,“ řekla deníku Právo, který o tom v úterý informoval, žena, která se snažila pomoc. První oznámení bylo přitom podáno už před dvěma lety, v srpnu 2008! Kolika hrůz a jakého utrpení mohl být chlapeček ušetřen?!

Nečinnost sociálky mohla chlapce stát život! Podle ředitelky Fondu ohrožených dětí Marie Vodičkové totiž mohlo v tomto případě jít o pokus o vraždu. Rodiče dávali chlapci minimální porce jídla, zakazovali mu stravovat se ve školní jídelně, kde se vymlouvali, že má Dominik přísnou dietu. Chlapec, který v sedmi letech vážil jen 13 kilogramů, byl tak nucen krást spolužákům jídlo.

Vedle týrání hlady a surového bití ho rodiče také nutili například běhat a skákat po pokoji s připínáčky teniskách na bosých chodidlech.

 

Odpovědná sociální pracovnice dala výpověď

Dominika nakonec zachránilo až to, že se jeho rodina přestěhovala. Pracovníci sociálního odboru v Brně-Židenicích, kam rodina nově příslušela, okamžitě případ začali řešit. Chlapec byl rodině odebrán v dubnu 2010, jen 14 dní po obdržení příslušného spisu z Brna-středu!

Mluvčí tamního magistrátu deníku Právu sdělil jen to, že s příslušnou pracovnicí, která měla rodinu Dominika na starosti, byl rozvázán pracovní poměr, údajně na její vlastní žádost.

ajaillusion ( 2. února 2011 18:34 )

Je to hruza nemuzu tomu uverit co se za posledni dobou toho tolik stalo co se malych zneuzitych deti tyce..nechapu ty debilni pracovnice za co jsou placeny,kdyz nikomu nepomuzou a rodice neboly zrudy tech deti je trapi a tyraji dal jak je jim libo..JE MI TOHO CHLAPECKA STRASNE LITO.Jsou lid kteri nemuzou mit deti a tyhle svine co se jim rodi kazdy rok jedno decko za druhym s nima takhle zachazi.dala bych jim dozivoti.Jde mi mraz po zadech ,,ja sama mam dve deti a ziju v nemecku muzu vam rict ze tady staci aby ste dali decku na verejnosti pohlavek a uz mate doma socialku je to mozna prehnane ale je to tak,Taky se stane ze se to nekdy prehlidne to je vsude ale byt by to nemelo..jsem toho nazoru ze by ve skolach melo byt nejake vysetreni jako je vaha a viska ditete prece to musi ucitele videt nebo sou taky tak slepy a hloupy ze to nepoznaj kdyz dite nema zadne svacinky a bere jidlo jinym detem ??? chce se mi brecet a vim ze mi tomu nejak nezabranime pokud nevemou ty slepice ze socialky vetsi ohled na deti a ruzny podobny pripady v rodinach tak pocitejte s dalsim tyrajicim deckem...

jenzas ( 2. února 2011 10:13 )

Nemám slov.Snažím se ani na ty fotky nekoukat.To,že jsou rodiče úchyláci už snad nemá cenu komentovat,ale že sociální pracovnice nedělá to co má je skutečně vrchol.Na co jsou tu tedy ty jejich linky bezpečí,babyboxy a tak dál,když se při průseru,který trvá několik let sociálka nevzrušuje?Je to tu jenom poza!!!!A je mi z toho na blití.Lékařka upozornovala několikrát,sourozenci a sestra matky na žádost sourozenců se píše dneska v novinkách,tak proč soc.pracovnice sedí a nic nedělá???Proč když probíhá rozvod na dohodu a rodiče se dohodnou kdo z nich bude vychovávat děti,tak proč mi domů naběhne sociální pracovnice,kouká na mě krz prsty,že má dítě v pokoji rozházený kostky,řeší zda má dítě samostatný pokoj a ve finále se zeptá zda máme automatickou pračku?Co tohle proboha je???Řešej kraviny a tam kde jde o život a maj spoustu hlášení a upozornění se neděje nic.Když jsem před lety volala policii na lidi,co očovidně týrali psa hlady a žízní,tak přijeli a psa jim zabavili okamžitě.Když se osloví sociálka,že rodiče týraj dítě,tak se v klidu sedí u kávy.Jděte do ***e,celej tenhle stát at jde už do ***e.Nefunguje tu nic,je tu bordel a úřady jsou na hovno!Rodičům přeju tu nejhorší smrt jakou můžou zažít a sociální pracovnici přeju ,aby jí lidi ukamenovali za její laxnost a debilitu!!!!Chlapečkovi tyhle hrůzy bohužel nikdo nevezme a neodpáře,přeju mu,at mu aspon úřady umožní normální další život v normální rodině a ne že bude kluk v klokánku jen proto,že ty zrůdy rodiče nedaj souhlas k adopci-jich bych se na nic neptala,nemaj právo rozhodovat o nikom a o ničem!Zrůdy!!!!

sofie1 ( 2. února 2011 09:16 )

Takže dle dnešních novin a aktualit pokud je to pravda tak KDO JE VINEN JSOU RODIČE A SOCIÁLNÍ PRACOVNICE !!! Rodina,sousedé,lékařka všichni na tento případ upozornili,ale jediné sociální pracovnice,které měli možnost a pravomoc dítě odebrat seděli na svých ***ých a nic 2 roky neudělali !!! panebože co jsme to za společnost,když jsme nečiní k týrání dítěte a co chtěli sociální pracovnice vědět ještě víc,když podali svědectví i sourozenci Dominika ??? a že je uspokojilo,že dítě chodilo čistě oblečené ? doma bylo uklizeno ? sakra Vy máte speciální školy na svoje teplé a dobře placené místa a Vy jste přece na speciálních školeních proškoleni,že takový lidé nepochází jen ze špatné sociální vrstvy,ale většinou jsou to "chytří lidé" a dělají vše rafinovaně viz: výměna škol,sociálek,výmluvy dieta,hyperaktivita atd. A nejsou to žádní hlupáci jak je v určitých novinách označili,naopak otec pracoval,doma notebook internet.Stát a naši úředníci by měli urychleně začít něco dělat,protože ať se dívám na jakoukoliv stranu všude je problém a změnit zákon je strašně těžké.....místo hádání v poslanecké sněmovně se začněte bavit o sakra důležitých věcech a začněte konat,aby za takové hrůzy měl konečně někdo zodpovědnost ! v Číně kradeš tak ti useknou ruku.........co by bylo za toto ............

pgga ( 2. února 2011 07:04 )

Neni vsim dnum konec......davam to "do verejnosti" a budu v tom pokracovat!

pgga ( 1. února 2011 19:59 )

KONECNE! BRAVO...Neco delate a ne jenom "pisete"!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání