Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Dominik (8): Otec mu skákal po břiše, sociálka nezasáhla

Autor: ap, Kjos - 
2. února 2011
11:20

V případu týraného Dominika (8) vyplývají na povrch čím dál tím děsivější skutečnosti. Mučení malého chlapce bylo dokonce mnohem brutálnější, než se z počátku zdálo. A co hůř. Pracovníci sociálky měli o týrání poznatky z několika různých zdrojů celé dva roky, aniž by jakkoliv zasáhli!

"Za úplné maličkosti ho bili řemenem, vařečkou nebo ho fackovali. Jeho otec mu do bot páskou připevnil špendlíky či hřebíky a společně s manželkou ho v této obuvi nutili dlouhé desítky minut běhat a skákat po bytě," tak popsal odporné chování rodičů Dominika policejní mluvčí Pavel Šváb. Při tom se tyto bestie bavily a ještě chlapci nadávaly!

Nyní vyšly na povrch další podrobnosti a případ, který otřásl nejen celým Brnem, je ve skutečnosti ještě mnohem děsivější.

Skákal mu po břiše

Dominikovi starší bratři pro novinky.cz popsali jakým způsobem s chlapcem rodiče zacházeli, když jednou za čas dostal najíst. Chlapec totiž obvykle trpěl hlady a jídlo si musel krást ve škole.

Když Dominik dostal najíst, skákal mu taťka po břiše tak dlouho, až se poblinkal a pokakal. Musel si potom zašpiněné věci sám prát,“ uvedli Dominikovi bratři, kteří před třemi lety prosili svou tetu, aby na případ upozornila.

Žena to doopravdy udělala. Na týrání chlapce přitom upozorňovali i další lidé. Pracovnice sociálního odboru v Brně-Střed ale všechna oznámení ignorovala!

Sociální pracovnice prodloužila chlapcova muka!

"Prokazatelně jsem na týrání psychické i fyzické vysloveně upozorňovala 11. srpna 2008. Ve své výpovědi jsem přitom poukazovala na to, že týrání není jen moje podezření, ale poukazují na ně i sousedé z domu, kde rodina bydlí, a dokonce i samotní rodinní příslušníci, “ řekla deníku Právo dětská lékařka Iva Jeleníková.

Dominika nakonec zachránilo až to, že se jeho rodina přestěhovala. Pracovníci sociálního odboru v Brně-Židenicích, kam rodina nově příslušela, okamžitě případ začali řešit!

Chlapec byl rodině odebrán jen 14 dní po obdržení příslušného spisu z Brna-středu! Více než dva roky hrůzy tak Dominik zažil jenom kvůli neuvěřitelné neschopnosti pracovnice sociálního odboru!

nikuska2002 ( 1. března 2011 12:55 )

nikuska2002 ( 1. března 2011 12:50 )

tak zrůdy dostaly šest let.co to je za jeden zničený život týraného chlapečka.Neumím si předtavit,jaké útrapy musel zažívat.Ted jen z celého srdce doufám,že až se "rodiče"dostanou do vězení,dozvědí se ostatní vězni s kým mají tu "čest"a pořádně jim to tam zpříjemní.Zajímalo by mě,kolik takových otřesných případů se musí ještě stát,aby sociálka reagovala tak jak má...Jeden velký hnus

ancadevla ( 5. února 2011 06:53 )

a vy všichni ostatní!!!Dominik se nachází ve vz.Klokánek Brno-Líšen

ancadevla ( 4. února 2011 22:59 )

znám částečnou adresu.Jen co zjistím zbytek hned to zveřejním.

panenka08 ( 3. února 2011 12:23 )

Vlada nic neudela, i kdyz ta jedina ma moc a prostredky, myslim tim zmenu zakona na tvrdsi tresty. Jenze proc neco menit, chlapecek se z toho dostal ( fyzicky), zenska sama odesla z prace, takze je vlastne vsechno v poradku. Pamatujete i nekdo jak se Radek John v poradu Na vlastni oci kolikrat bil do prsou ze je treba a ze OBETI musime chranit a dat jim prava? Rychle zapomnel. Verim,ze se mezi nimi najde nekdo ( jednou ) kdo bude mit odvahu zakon zmenit a ze uslysi nase hlasy. Jednou by eli na vlastni usi slyset krik maleho ditete z bolesti, kterou si ani nedokazou predstavit, mozna potom....! Velmi mne mrzi, ze nemuzu byt pestounkou, opravdu bych ho rada objala a uz nepustila. Co se tyce tech hyen porad jeste verim,ze trest dostanou. Tvrdy? Snad. Taky sem za to aby jejich fotka byla zverejnena. Rada bych vedela jestli je mozna dostat nejaky kontakt alespon na zarizeni kde chlapecek je, rada ych mu poslala nejake hracky, aby mel radost, jinak nevim co vic udelat. Jeste malickost, s tim jak se tyto zpravy objevuji cim dal casteji, bojim se ze jednou budou brany jako samozrejmost. Snad se to nestane.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání