Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodiče zmučeného Dominika týrali i jeho bratra

Autor: oj, Kjos - 
3. února 2011
18:13

ČTVRTEK 3. 2. - Dominik (8) nebyl jedinou obětí svých rodičů. Za týrání staršího bratra byli stíháni už dříve. V roce 2000 jim brněnský městský soud uložil podmíněný trest. Protože se ale údajně ve zkušební době chovali dobře, záznam jim byl z rejstříku trestů vymazán. Navíc v rodině docházelo i k sexuálnímu zneužívání.

Česká televize uvedla, že oba rodiče byli za týrání svěřené osoby souzeni v roce 2000. Byl jim uložen trest 18 měsíců podmíněně. Ve zkušební době se ale manželé osvědčili a dnes se na ně hledí jako by se nikdy ničeho nedopustili. V roce 2004 jim byl záznam z trestního rejstříku vymazán.

V tom samém roce jim byl poprvé odebrán Dominik. Byly mu pouhé dva roky. Ani podezřelá zlomenina ruky ale nestačila a rodičům ho již na konci ledna 2005 vrátili. Vztahy se prý urovnaly. V roce 2008 se týráním v rodině znovu zabývala policie. Případ byl odložen, úřady ale vybraly opatrovníka, který na rodinu měl dohlížet.

Na to, že není něco v pořádku, upozorňovali sousedé rodiny, dětská lékařka, škola i blízcí. Kdyby se v roce 2010 rodina nepřistěhovala do Židelnic, Dominik by ale asi trpěl dál. Ve škole si podezřelých podlitin a ran všimli a vše hned nahlásili. Čerstvě přidělená sociální pracovnice se na rozdíl od jejích předchůdkyň případem začala zabývat.

V rodině se vyšetřovalo i sexuální zneužívání

Deník Rovnost upozornil i na to, že Dominikův bratr sexuálně zneužíval jejich malou sestru! Tehdy mu ale bylo 12 let a policie případ odložila.

Zatímco v mnoha jiných případech spouští sociální pracovnice na rodiče hrůzu kvůli výchovnému pohlavku, tady se dlouho nedělo vůbec nic!

nikuska2002 ( 1. března 2011 19:46 )

je to opravdu hrozné,brečím,co vše si musel dominik prožít?,sakra kdy s tím politici začnou konečně něco dělat,a ta *** ze sociálky,myslí si že dá výpověd a vše bude ok?jí i ty *** rodiče bych týrala stejným způsobem

ratonita ( 24. února 2011 14:35 )

souhlasím,také jsem nahlásila toho dementíka

soorry ( 8. února 2011 09:56 )

Všechny, kdo tohle nechali dojít do tekové hrůzy, ten nejhorší trest. Jsou z Brna? Jsou!!!! Zaživa zazdítt na Špilberku.

janc ( 6. února 2011 19:24 )

a skakat im po bruchu kazdy den!!!a do hlavy nabit pripinacky, hlavne tej suke co porodila dieta a zabit ho chcela.....ze mater.

janc ( 6. února 2011 19:20 )

je mi na grc,chlapec utyrany na umretie kost a koza,a ta zo socialky do kriminalu.tie peniaze co sme chlapcekovi prispeli dufam,ze nieco s nich aj jemu zostane.a tie hyeny,sadisti akoze rodicia si este uzivaju slobodu.....to je vrchol zas sa im vsetko prepece a budu si narokovat aj na dominikove peniaze,.hajzlinech skapuuu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání