Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drahušku (6) nutili chodit po žhavých uhlících

Šestiletou holčičku nutili její strýcové chodit po žhavých uhlících - ilustrační foto
Šestiletou holčičku nutili její strýcové chodit po žhavých uhlících - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: js, šim - 
22. února 2011
11:08

Otřesný případ týrané Drahušky (6) řeší kriminalisté na Praze-západ. Dítěti, které vychovávala jeho babička, hrozila kvůli omrzlinám amputace obou dolních končetin! Ukázalo se ovšem, že týrání bylo mnohem brutálnější. Drahuška údajně musela chodit po žhavých uhlících.

Při ošetřování jí na chodidlech nalezli i drobné popáleniny, které zřejmě způsobilo chození po žhavých uhlících. Lékařům se prý podařilo dívku zachránit a nyní je v bezpečí vychovatelů v Klokánku.

Podle serveru novinky.cz se tohoto týrání dopouštěli její strýcové, tedy synové babičky. „Takový případ nahlášen máme. Oznámení jsme dostali na konci ledna a převzala jej kriminálka. K případu se nebudeme vyjadřovat, další možné informace poskytneme zhruba za 14 dní,“ řekla mluvčí policie Prahy-západ Markéta Johnová.

V péči babičky i nadále zůstává podle serveru o dva roky starší sestra týrané dívenky. V jejím případě prý k týrání nedocházelo. „Případ monitorujeme, ale více říct ze zákona nemohu,“ uvedla referentka z oddělení sociálně-právní ochrany dětí v Černošcích.

Případ otřesného týrání byl odhalen je pár týdnů poté, co vyšlo najevo, že rodiče v Brně týrali svého syna Dominika hlady, sypali mu do bot připínáčky a v nich ho nutili skákat po pokoji.

honzulka ( 24. února 2011 08:45 )

potrestala bych všechny lidi, co s tímto případem mají co společného-sociální pracovnice, soudce atd.Jak může dostat do pěstounské péče dítě člověk, který je již 7x trestaný?Ať se všichni zamyslí, co takovému dítěti přinesla péče z biologické rodiny.Drahuška mohla u cizích pěstounů prožívat šťastné chvíle svého dětství.

japome ( 22. února 2011 17:21 )

K čemu máme tak zbytečný odbor??, Na co tam ty báby sedí??? Jen aby braly výplatu??? To už volá do nebe: Stýdím se, že tu žiju!! Co se to s námi stalo??

kacota ( 22. února 2011 14:31 )

nemám slov ...

beruna ( 22. února 2011 14:06 )

V rodinách primitivů, ožralů, násilníků a kriminálníků se děti obvykle nesetkávají s ničím jiným než zase jen s primitivismem, brutalitou, nezodpovědností a citovou chudobou. Většina dětí se pak s tímhle cejchem potýká celý svůj další život a ve velké většině případů ho bohužel dál rozmnožuje ve svých vlastních rodinách. Primitivismus a násilí plodí většinou zase jen primitivismus, násilí a deprivaci.

beruna ( 22. února 2011 13:59 )

Nemine týden, aby noviny nepřinesly zprávu o týrání dětí nebo zanedbávání péče o ně s následkem smrti. Proboha, jak je možné, že pachtalé těchto obludností ještě volně běhají po svobodě? Takové by měl stát veřejně pranýřovat a nemilosrdně trestat, a ne utajovat jejich jména a tváře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání