Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Potkan sežral hada - plaz se stal obětí své snídaně

Autor: Pavel Ryšlink - 
18. května 2012
20:49

S ukousnutou hlavou a rozpáraným břichem skončila 1,6 metru dlouhá užovka červená chovatele z Olomouce. O život ji připravil sotva deseticentimetrový mladý potkan, kterého had dostal na večeři.

 „Ten potkan byl ještě mládě. Večer jsem ho dal normálně hadovi, který je na tuto potravu zvyklý. Když jsem ráno přišel k teráriu, nechápal jsem. Hlad měl sežranou hlavu a díru v břiše a potkan vítězoslavně pobíhal kolem něho,“ prozradil Blesku nešťastný chovatel.

Neměl hned hlad

Had pravděpodobně neměl hned večer hlad a poté, co si hlodavce přeměřil, rozhodl se, že si ho nechá na ráno, že se potkan do té doby ještě pěkně vyběhá a vyčistí. To však byla osudová chyba. Potrava se rozhodla, že změní svůj osud a potravou se nestane.

Potkani jsou extrémně agresivní

Podle odborníků se takové případy mohou stát. „Potkani jsou nesmírně agresivní. Stává se, že potkan hada pokouše a jak vidno, může ho i zabít,“ řekl Blesku specialista na plazy z olomoucké zoo Milan Kořínek a dodal: „Ten potkan mohl mít hlad, vycítil, že na hada má, tak ho zabil. Je potřeba to hlídat, když dá člověk myš jako potravu hadovi, že si ji ten had opravdu vezme.“

Kdo che potkana hadobijce?

Nebohou užovku chovatel důstojným způsobem pochoval. Potkan je prý nyní k mání. „Nejraději bych ho na místě zastřelil, ale zase když si život vybojoval nad hadem, asi má právo žít. Doma ho ale nechci,“ konstatoval chovatel.

Jerome ( 13. června 2018 17:40 )

hahaha si to zasloužil ten had!

djaba ( 9. listopadu 2014 20:23 )

Tady vidíte že neplatí co můžeš udělat zítra - udělej pozítří .Měl ho zbaštit hned .

dave76 ( 19. května 2012 07:07 )

Vyhrál boj o život, potkan by měl umřít stářím...

enet ( 19. května 2012 06:03 )

Potkani agresivní nejsou pokud nebojují o život,je to logické.Člověk i kterékoliv zvíře by bojoval o život, kdyby mu o něj šel.Mám potkany doma a v životě mě ještě ani nekousli tak kde máte tu agresivitu?Potkánek je krásnej a zaslouží si žít,když si to vybojoval.Jen tak dál,aby náhodou za chvíli hadi nezačali pojídat i lidi

w.mojko ( 18. května 2012 22:08 )

Ktorý zať kúpi ako darček pre svokru (tchýni)??? Pokiaľ je jedovatá ako had-kupujte!!!

Zobrazit celou diskusi