Útočí v Kamrijských horách, nedaleko místa, které se příznačně nazývá Devil´s Bridge, Ďáblův most. Neznámá bestie děsí Welšany, kteří nacházejí čím dál tím více mrtvých ovcí.

"Asi po hodině chůze jsme v jedné odlehlejší oblasti našli pár roztrhaných ovcí. Celé místo páchlo po mrtvolách a bylo to pořádně nechutné. Všude se povalovaly části zvířecích těl, ze kterých něco vyrvalo vnitřnosti," sdělil listu Daily Telegraph Mark Devey, jeden z místních zemědělců, který se vydal pátrat po zatoulaném stádu.

"Byly roztrhané na kusy. Byl to velmi zvláštní pocit, když jsme ty ovce viděli, protože některé z nich byly jen půlky malých jehňat," dodal vyděšený Mark.

Od 70. let 20. století se přitom v oblasti traduje legenda o bestii bontské, zvířeti, které čas od času mordovalo stáda zdejších pastevců. A lidé nyní věří, že se vrátila zpět, aby ukojila svůj hlad! Co je přesně zač, to se neví. Traduje se však, že jde o zvíře podobné obří pumě. Je podobně rychlá, mrštná, ale větší a nesrovnatelně nebezpečnější. O rysa, divokého psa či něco podobné prý určitě nejde, neboť bestie vraždí s nevídanou silou.