Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Maturitní panika: Stránky s vzorovými testy spadly den před zkouškou

Studenti si den před zkouškou nemohou ověřit své znalosti. (Ilustrační foto)
Studenti si den před zkouškou nemohou ověřit své znalosti. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, lm - 
1. května 2012
19:10

Den před maturitou a stránky poskytující vzorové testy nefungují. A tak si sto tisíc letošních maturantů nemůže vyzkoušet své znalosti před zkouškou dospělosti. Proč nákladný projekt (opět) nefunguje?

"Stránky rozhodně nespadly kvůli tomu, že by nezvládly nápor maturantů. Jde o cílený útok na tento web podobný tomu loňskému," řekl idnes.cz šéf projektu státních maturit Pavel Zelený.

Hackeři údajně stránky napadli podobným způsobem, jako to činí hnutí Anonymous. A zdá se, že se incident stává každoroční tradicí, neboť se minulý rok stalo úplně to samé. I tehdy Pavel Zelený označil za viníky hackery.

I když se letos koná už druhý ročník nových maturit, stále nejsou vychytané chyby jednak portálu nabízející vzorové testy, ale i samotného Cermatu, který maturity vytváří.

tini ( 2. května 2012 09:17 )

To snad neni pravda- snad existuji ucebnice, ktere jsou smerodatne pro maturitni predmety strednich skol, ne? Pokud zak ovlada ucivo zde obsazene, nema se ceho bat. Testy se snad pisi v prubehu roku - aby se zjistilo, jak na tom kdo je. Nechapu ten humbuk, pokud si chce nekdo otestovat kompletne celou maturitu, at se zapta nekoho, kdo uz maturoval, eventualne vyucujiciho. Temata se vyhlasovala rozhlasem, ano a to by se melo obnovit. Do vyhlaseni by je mohl mit u sebe nejaky statni notar, aby nedoslo k predcasnemu zverejneni, ale naco delat neco jednoduse, kdyz to jde slozite, ze.

e.44 ( 2. května 2012 01:17 )

Jak snadné je hodit vlastní chyby na hackery....

hugu ( 1. května 2012 20:41 )

Rozhlasem,rozhlasem,ale rozhlas byl státní a nikdo na tom nemohl vydělat celkem dobré penízky.

montevideo ( 1. května 2012 20:29 )

Ty jo, to je tedy pecka ! četla jsem tu hodně nesmyslů, ale toto ?

anka ( 1. května 2012 20:14 )

207 milionu stoji maturity kazdy rok - me osobne je uplne jedno, jestli ten kdo mi opravuje auto ma maturitu, ale zalezi mi na tom, jestli autum rozumi a umi ho opravit anebo jestli ten kdo mi opravuje potrubi na vodu ma maturitu nebo ne. Stredoskolak je stredoskolak - at s maturituou ci bez. Na prijimacky na vysoke skoly ci university by stacili znamky poslednich dvou let na stredni skole......Ja si opravdu myslim, ze maturitni zkouska je zbytecna a stoji nas stat spoustu penez, studentu hodne nervu, a ucitelum spoustu extra prace....

Zobrazit celou diskusi