Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Změnil jí status na Facebooku, pak ji zavraždil před zraky syna

Naoko šťastná rodinka. Ian (vlevo) však svou přítelkyni Leanne (vpravo) pravděpodobně zavraždil přímo před očima dnes již čtyřletého syna (uprostřed)
Naoko šťastná rodinka. Ian (vlevo) však svou přítelkyni Leanne (vpravo) pravděpodobně zavraždil přímo před očima dnes již čtyřletého syna (uprostřed)  (Autor: Facebook.com)
Autor: Lucie Šulcová - 
14. března 2012
16:28

Vypadali jako šťastná rodinka. Všechny naděje však zhatila žárlivost. Čtyřiadvacetiletou mladou maminku někdo ubodal před zraky jejího syna (4) jen hodinu poté, co byl její facebookový profil napaden hackerem.

Z vraždy Leanne McNuff byl obviněn její přítel Ian Lowe, který působil jako voják v Afghánistánu. Při přestřelce v minulém týdnu byl podle deníku The Mirror zraněn jeden z jeho seržantů. Traumatický zážitek a fakt, že nemohl být neustále s rodinou a mít svou přítelkyni pod kontrolou, ho pravděpodobně dohnal až k vraždě.

O motivu žárlivosti svědčí také skutečnost, že necelou hodinu před Leanninou smrtí někdo "hacknul" její facebookový profil a do statusu napsal "spí skoro s každým". "Mluvila jsem s ní asi 50 minut před vraždou. Měla problémy s Facebookem a chtěla s tím poradit. Někdo změnil její status a říkal o ní věci, které nebyly pravda," svěřila se její nejlepší kamarádka Emma.

K vraždě pravděpodobně došlo přímo před zraky malého Jadena, syna zavražděné. Mrtvou pak našla její matka a bratr, kteří bydlí v sousedním domě. Do bytu prý vběhli poté, co slyšeli velký hluk.

Ian byl zatčen krátce po činu, vyšetřování ale stále pokračuje. "Jsme teprve v prvních fázích vyšetřování a pracujeme na tom, abychom odhalili všechny okolnosti, které vraždu provázely," řekl deníku inspektor Graham Brock.

Žárlivost?

Jaden se narodil v roce 2008 deset dní potom, co byl jeho otec Ian povolán na misi do Iráku. "Přestože mi posílali fotky, byl jsem synem po návratu úplně unešen. Když jsem na misi, mám pořád strach, co s Leanne a Jadenem je. Ale moji kamarádi vědí, čím procházím a podporují mě," svěřil se tehdy mladý voják místním novinám.

Rodinní přátelé ale tvrdí, že vztah sice vypadal navenek idylicky, pár měl ale v posledních letech vleklé partnerské problémy a několikrát se rozešli. "Leanne od něj odešla, ale pak ji Ian zase ukecal," řekl rodinný přítel.

cuoresportivo ( 15. března 2012 02:59 )

NEvyzerali ako šťastná rodinka... on vyzerá ako žiarlivý bastard... nuž, tak sa aj stalo...

mash ( 15. března 2012 00:22 )

Podle toho xichtu se už předem mohlo usoudit, že ten člověk asi nebude úplně normální. Oči, okno do duše... Nevím, proč holky vyhledávaj takovýhle zrůdy.

vesnicankavemeste ( 14. března 2012 19:05 )

Ten rapl chtel sedet na dvou zidlich,ale vseho do casu. Epilog teto tragi-komedie se podle meho soudu blizi.Muzeme tipovat kto bude na tom hur........a Ivet pravdu rekne,az se ji to bude hodit. Rychtar je vyrizeny ,byt moslimem v Cesku je ponekud obtizne!

marie60 ( 14. března 2012 17:38 )

Rychtář je nevyzpytatelný a pokud to budou btát všichni na lehkou váhu, tak může ženu i zavraždit.Je to rapl na 10.Kdoví, jestli té Bartošce taky pár neuštědřil.Ona neřekne pravdu.

vesnicankavemeste ( 14. března 2012 17:13 )

Zjevna zarlivost........takto ukonci svou slavnou karieru Rychtar.jeho zena mu jiz kopacky dala a kdyz to zanedlouho udela i byvala zpevacka Bartosova,tak ji ceka takovy osud.Nebo to bude i jeho soucasna manzelka? Uvidime.

Zobrazit celou diskusi