Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Anonymous znovu útočí na ODS: Na internetu jsou i rodná čísla

Skupina hackerů znovu zveřejnila data tisíců členů ODS
Skupina hackerů znovu zveřejnila data tisíců členů ODS  (Autor: INT, Blesk)
Autor: ČTK, oj - 
2. dubna 2012
08:52

Na internetu se opět objevil seznam členů ODS, tentokrát obsahuje i rodná čísla, čísla mobilních telefonů, přihlašovací údaje a hesla. K úniku dat se hlásí sdružení pod názvy Anonymous a #TrollSec. K tomuto kroku je prý vede nezájem politiků o názor občanů České republiky. Stránky ODS se staly terčem hackerského útoku už dříve, poté byl zveřejněn seznam členů a jejich adresy.

Hackeři označující se jako Anonymous získali osobní data tisíců členů ODS již v únoru. Seznam rozeslali redakcím médií a připojili k němu výzvu českým politikům, aby odmítli mezinárodní smlouvu proti padělání ACTA. Seznam politiků ODS tehdy obsahoval téměř 30.000 jmen, byly v něm uvedeny funkce ve straně, adresy bydliště či e-mailové kontakty.

Nynější přehled, který neznámí útočníci umístili na internetu volně ke stažení, obsahuje vedle rodného čísla také datum narození, e-mailové adresy, údaje o členství, ale i přihlašovací jména a hesla, informoval server pooh.cz, který dění na internetu sleduje a na prohlášení údajně hackerských organizací upozornil.

"Jistě si na nás vzpomínáte, o tom netřeba pochybovat. My jsme také nezapomněli, a proto na vyjádření protestu proti vaší ignoraci názorů a zájmů všech občanů této republiky (a také proto, že nás stavíte mimo zákon a vyhrožujete nám soudní mocí, se kterou jste až podezřele provázáni, a které jste sebrali její nezávislost, danou už samotnou ústavou) zveřejníme další databázi s vašimi soukromými údaji," uvedli neznámí útočníci podepsaní Anonymous a #TrollSec.

1236866:gallery:true:true

Předchozím případem odcizení a zveřejnění dat členů ODS se zabývá policie. Na konci února se v deníku Právo objevila informace, že za předchozím únikem dat nemuseli být hackeři, ale někdo ze samotné strany.

1946 ( 28. dubna 2012 14:54 )

Už je to vymazané, škoda.

dvix ( 2. dubna 2012 16:06 )

jen tak dál

petr186 ( 2. dubna 2012 16:02 )

a teď stačí vyhledávat v seznamech STB, uvidíte, kolik jich tam je

petr186 ( 2. dubna 2012 15:47 )

seznamy zločinců ODS http://www.ulozto.cz/xo9pPw4/seznam-clenu-ods-s-adresami-zip http://fbe.am/3hN

meverickx ( 2. dubna 2012 14:26 )

Super práce kluci , ted ještě převést jejich nakradené peníze ze zahraničních kont zpátky odkud se odklonily a jsme jako první stát s EU za vodou

Zobrazit celou diskusi