Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Když byla u milence, manžel jí zabil devítiměsíční dceru a pak se oběsil

Skrývající se matku obou tragicky zemřelých dětí ze Zašovic Blesk vylákal na schůzku
Skrývající se matku obou tragicky zemřelých dětí ze Zašovic Blesk vylákal na schůzku  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada, Kjos - 
5. ledna 2012
14:55

Měla by být zlomená a plakat hořké slzy, místo toho si užívá s milencem. Řeč je o devětadvacetileté Blance O. ze Zašovic na Třebíčsku. Devítiměsíční dceru ji zabil žárlivý přítel David P. (+29), sám pak spáchal sebevraždu. Tragédii podtrhuje to, že kdysi přišli i o pětiletého syna Josefa. Ten se zabil údajně po pádu z traktoru. V rozhovoru pro Blesk.cz uvedla, že když její miminko umíralo, byla zrovna u milence!

Mezi partnery to už "neklapalo" delší dobu. „Začalo to hned v létě po smrti mého syna Pepíka,“ vyprávěla Blesku matka. Chlapec tehdy spadl na zahradě domu z traktoru a na následky zranění zemřel. Lékaři však našli na jeho těle stopy, které vyvolaly podezření na předchozí možné týrání dítěte...

„Manžel nezvládal to policejní vyšetřování, začal pít. Říkal, ať se na něho vykašlu, že ho stejně zavřou. Měli jsme kluka asi oba víc hlídat,“ lituje nyní paní Blanka. Ta ale jinak za smrt obou dětí a svého přítele (29) necítí žádnou odpovědnost. Ani když ze Zašovic před Vánocemi na dva dny nečekaně zmizela.

„Jela jsem za kamarádkou do Třebíče. Koupit nějaké vánoční dárky a taky jsme zašli na pivo,“ popisovala žena návštěvu, která se však nečekaně protáhla. Blesku přiznala, že byla v přítomnosti jiného muže, když jí druhý den David P. telefonoval. „Myslím, že nežárlil, nevyhrožoval, jen mi řekl, že Dominička je mrtvá,“ vzpomínala na šokující zprávu.

Psal, že ji miluje

Domů však překvapivě nechvátala. Do Zašovic se vrátila až večer okolo jedenadvacáté hodiny! Dceru našla zardoušenou, přítele oběšeného v dřevníku a na stole dopis na rozloučenou. „Vím jen, že v něm psal, že mě miluje. Já to celé nedočetla, teď ten dopis mají policajti,“ říká žena, která na schůzku s Bleskem dorazila i se svým současným milencem.

Tento týden ve středu prý byla znovu v domě v Zašovicích. „Na půdě jsem tam našla nějaké rozpité lahve s alkoholem. Asi se před tím, než to udělal,  napil,“ domnívá se matka dvou mrtvých dětí.

Vyšetřování pokračuje

„Smrt holčičky vyšetřujeme jako vraždu, na těle otce nebylo zjištěno cizí zavinění,“ řekla Blesku mluvčí krajských policistů Dana Čírtková. Kriminalisté také pokračují ve vyšetřování okolností smrti malého Josífka. „V tomto případě jsme si vyžádali další znalecké posudky,“ uvedla jen stručně policejní mluvčí.

zelena.karkulka ( 5. ledna 2012 20:04 )

jestli to nebude ta roznožka

zelena.karkulka ( 5. ledna 2012 20:01 )

vrhne další smečku a půjde o dům dál

iribr ( 5. ledna 2012 19:58 )

to je teda matka! Za rok bude mit dalsi miminko a necha ho na starosti dalsimu debilovi. Zavrela bych ji az zcerna. To otec vlcich deti dostal 8 let za to ze se o ne staral svym zpusobem, to je tyrani ale opusteni miminka je v poradku. A sousede si samozrejme nic divneho nevsimli, ze?

pelagie ( 5. ledna 2012 19:34 )

Co je to za ženskou ? Rozhodně ji nelze nazývat matkou , matka se stará a své děti miluje a nelítá ta chlapama.

gevi ( 5. ledna 2012 18:28 )

I moje oslovení je pro vás mírné.

Zobrazit celou diskusi