Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřeb Monyové: Synové v slzách, nejmladší Šimon (7) chyběl

Autor: šim, op - 
16. srpna 2011
16:59

V brněnském krematoriu proběhl pohřeb oblíbené spisovatelky Simony Monyové (†44), kterou před dvěma týdny ubodal její manžel. S autorkou ženských románů se přišly rozloučit stovky lidí. Bylo jich tolik, že se stěží vešli do smuteční síně. Všude byly květiny. Zněla hudba, z níž mrazilo...

Smuteční síň brněnského krematoria byla totálně zaplněná. Černobílý portrét zavražděné spisovatelky byl zaplaven květinami. Pod fotkou bylo napsáno celé jméno zavražděné spisovatelky - Simona Monyová-Ingrová.

Mezi smutečními hosty byli i dva dospělí synové Monoyové Dominik (20) a Michal (23). Nejstarší syn přišel i ve společnosti své ženy, se kterou se před pár měsíci oženil. Snacha Anička tiše plakala. Nejmladší Šimon (7) na pohřbu nebyl, nepřála si to matka Monyové, jeho babička. Rodiče Monyové i její bratr Gustav Urbánek byli slzách. Neubránil se jim ani dvorní fotograf spisovatelky Jef Kratochvíl.

Doufám, že bude Boris dlouho trpět, řekl přítel zavražděné

Tragédie podle něj rodinu Simony Monyové ještě více stmelila. „Je mi líto i Borise. To, co spáchal, je hrozné! A přeji mu dlouhý život, aby si každé ráno připomněl, jakou hrůzu udělal. Simona byla moc hodná holka, která měla ráda černý humor. A bude nám všem chybět!“ smutnil fotograf.

"Simona byla mimořádný člověk. Byla tragickým způsobem vyrvána ze středu své rodiny," pronesl smuteční řečník. "Nesnášela lež," zmínil ceremoniář, který v závěru obřadu požádal přítomné, aby pozůstalým osobně nekondolovali.

Síní zněly morbidní písně

Sálem zazněla píseň skupiny Chinaski. "Jsem ten, kdo tě jednou zabije, kdo tvý tělo zakryje," zpíval Michal Malátný. Z těchto slov písně Dobrák od kosti mrazilo. Následovala píseň od Daniela Landy, zpíval Fredie Mercury a zazněla také skladba Nothing Else Matters od skupiny Metallica.

Písně na obřad vybírala rodina Monyové. „Měla ty písničky nejradši. A z hojné účasti na pohřbu vyplývá, že ji měli lidi rádi, protože jim dělala svými knížkami radost,“ uvedl bratr Monyové.

Syn Monyové zůstane u strýce

Ten potvrdil, že synovci Dominik a Šimon po vraždě bydlí právě s jeho rodinou. „Požádali jsme soud, aby vydal předběžné opatření, jímž se Šimon svěřuje do naší péče. On ví, co se stalo, i když detaily jsme mu v přítomnosti psycholožky samozřejmě neřekli,“ řekl Urbánek.

Otec Šimona, vydavatel knih Monyové Boris I., stále zůstává v nemocnici, kde se zotavuje z bodnořezných poranění. Policie mu minulý týden sdělila obvinění. Za vraždu ženy mu hrozí až 18 let vězení.

Monyová se krátce před smrtí svěřila v náznacích několika přátelům, že ji manžel týrá a bije. Dokonce ji prý i znásilnil. Nikdy to ovšem nehlásila policii. Jako první o tom po vraždě Monyové promluvil její kolega a kamarád Richard Sacher. Také on se přišel dnes s Monyovou rozloučit.

palko1961 ( 16. srpna 2011 22:30 )

Vase prispevky jedna perla vetsi nez druha.

jtabp ( 16. srpna 2011 14:59 )

To, že nesnášela lež se nevylučuje s tím, že všechno nevyslepičí. ;-)

Zobrazit celou diskusi