Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Manžel ubodané spisovatelky Monyové (†44) byl obviněn z vraždy

Autor: šim, ČTK, mivr - 
12. srpna 2011
12:31

Boris I., manžel spisovatelky Simony Monyové (†44) byl obviněn z trestného činu vraždy. Je hlavním podezřelým, že minulý týden ubodal svou ženu. Hrozí mu za to až 18 let vězení.

Úspěšná česká spisovatelka Simona Monyová byla ubodána minulou středu ve svém domě. Podezřelým byl od začátku její manžel Boris I., se kterým měla sedmiletého syna.

Na místě činu byl Boris I. nalezen také pobodán, a byl proto převezen do nemocnice. Po tragédii se zhroutil a nebyl schopen výpovědi, ale policie ho už od začátku brala jako hlavního podezřelého.

V pátek 12. srpna byl obviněn z trestného činu vraždy. Soud na návrh státního zástupce rozhodl o tom, že Boris I. bude stíhán vazebně.

kalichmann ( 12. srpna 2011 20:39 )

Hysterka možná byla, ale kdo by nehysterčil po tom co zažívala ? Kdyby chtěla aby se pořád něco dělo, tak by ho soudně nevykázala z domu a nenajímala si ochranku k domu.

milan1959 ( 12. srpna 2011 18:12 )

Monyová byla hysterka. Ne že by to omlouvalo vraždu, ale údajne ho vyprovokovala. Nechtěla klidné manželství - chtěla aby se pořád něco dělo, aby měla o čem psát ...

carymary1 ( 12. srpna 2011 14:35 )

sirena : Ono to není tak jednoduché. Bude mít možná procenta ze zisku jako nakladatel, to znamená z jeho vlastní pracovní činnosti. Co mít ale nebude, je dědictví a podíly z prodeje knih, které by jinak připadly paní Simoně. Tím že jí zavraždil, se dostal do kategorie "Dědické nezpůsobilosti", kde jsou osoby, které automaticky nesmí dědit. (Osoby které se dopustily úmyslného trestného činu proti zůstaviteli či jeho blízkým - např. vražda - nebo se zachovaly jiným, zavržení hodným projevem vůči zůstaviteli.

sirena ( 12. srpna 2011 13:52 )

No co? Procenta z jejích knih mít bude a možná i vdovecký důchod po ní. To vše si zajistil tím, že ji zavraždil. Líbí se Vám to ? Mně ne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání