Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zavražděná Monyová: Honoráře dostane manžel?

Autor: Ondřej Požár, Kjos - 
8. srpna 2011
05:46

Hlavní podezřelý z vraždy Simony Monyové(†44) - její manžel Boris – se klidně může dočkat peněz z prodeje jejích knih. Dokud nebude usvědčen a odsouzen, má nárok na zisky nakladatelství, které společně se svou manželkou vedl. A také na její honoráře. Policie muže podezřelého z ubodání vlastní ženy vyslechne až dnes. Dosud leží v nemocnici.

O násilí, které Boris I. na své ženě údajně léta páchal, vědělo několik lidí z okolí. Na policii se ale spisovatelka ani nikdo z jejích známých nikdy neobrátil. „Je překvapivé, kolik lidí se nyní vyjadřuje, že věděli o její tíživé situaci, a uvádějí k tomu i detaily. Nikdo z nich ale nepomohl, nikdo nás o věci neinformoval,“ zdůraznila policejní mluvčí.

Podle právníka Richarda Nováka mohl údajné bití spisovatelky manželem oznámit třeba přítel Richard Sacher. Tomu si Monyová stěžovala v SMS zprávách. „Ty však oznamovací povinnost ještě nevyvolávají. On se jí ale mohl zeptat a ověřit, zda je to pravda,“ upřesnil Blesku právník.

Další právní problém nyní vyvstává při uvažovaném dotisku posledního románu Monyové Srdceboly. Ty jdou totiž v knihkupectvích v Brně na dračku! „Knihu už nemáme. A s dotiskem prý budou podle distributora asi potíže kvůli autorským právům,“ míní personál z knihkupectví Barvič a Novotný. Poslední desítky výtisků Srdcebolů měli ještě v sobotu v obchodě Dobrovský ve Vaňkovce.

„Ale myslím, že do zítřka budou pryč,“ poznamenal ke knížce za 159 korun prodavač. Dodal, že stejně dobře se prodávají i další starší tituly zavražděné spisovatelky, jíž se říkalo Viewegh v sukních. Podle její předlohy Tchyně a uzený natočila Česká televize stejnojmenný fi lm, který uvede v repríze zítra ve 20 hodin.

janamala ( 8. srpna 2011 12:20 )

janamala ( 8. srpna 2011 12:19 )

souhlas

janamala ( 8. srpna 2011 12:18 )

A tys ty knihy četl, že víš, že jsou tam rady? Já ne, tak blbě nekecám na diskuzi.

deratizater ( 8. srpna 2011 11:21 )

  Jestiže se prokáže že ji zavraždil manžel tak po ni nic nezdědí ani rezavý hřebík a ještě nikdy žádný vrah po své oběti nedědil na to zákon pamatuje a toto právo na dědění za těchto okolností striktně vylučuje.

kacota ( 8. srpna 2011 10:54 )

Zabudli ste, že pred rokom sa chudáčik zo zúfalstva pokúsil o samovraždu a ona - zrůda mu zachránila život ...ved koho by ďalej týrala ??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání