Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Manžel Monyové (†44): Byl to ožrala na práškách, tvrdí jejich známí

Autor: Gabriela Peringerová, Kjos, op - 
5. srpna 2011
15:45

Peklem si procházela spisovatelka Simona Monyová (†44) v manželství s Borisem I. Ten je podezřelý z toho, že ji ve středu večer v Brně-Obřanech ubodal. Slavnou autorku ženských románů dlouhodobě bil a znásilňoval, loni v lednu se navíc pokusil o sebevraždu. Život mu tehdy zachránila právě Simona.

Podle přátel a známých byl Boris I. galantní a vtipný společník, ale také ožrala. „Kdykoliv jsem ho viděl, byl namazaný,“ potvrdil Blesku brněnský hudebník Alan H.

Manžel, který byl zároveň vydavatelem knih Simony Monyové, byl podle dalších známých již dva roky pod vlivem zklidňujících léků. „Byl na práškách. Měl psychické problémy kvůli dluhům, které za něj stejně nakonec stejně zaplatila Simona. Navíc se chtěl oběsit u nich v ateliéru, ale Simona ho překvapila a musela ho křísit,“ řekla Blesku kamarádka slavné spisovatelky Lucie B. Pár tehdy sebevraždu maskoval infarktem.

S rozchodem se Boris I. podle známých nechtěl smířit. Svou úspěšnou ženu pronásledoval i v červenci na dovolené v Egyptě, kam odjela s dětmi po svatbě nejstaršího syna Michala z prvního manželství.

Po vraždě našli Borise I. zraněného a od krve. Vysvětlení? Je možné, že se Monyová bránila také nožem. „Simona byla cholerik. Byla dirigentem v tom vztahu a uměla si dupnout,“ tvrdila Lucie B.

Boris I. nyní leží na jednotce intenzivní péče ve Fakultní nemocnici Brno. „Jeho poranění jsou vážná, ale není nyní v přímém ohrožení života,“ potvrdila mluvčí nemocnice Anna Mrázová. Podle policie se jedná o bodnořezná zranění a vyslýchat ho bude nejdříve v pondělí.

O nejmladšího syna Šimona (7) se nyní stará strýc – bratr Monyové - společně s jeho nevlastními bratry Michalem a Dominikem.

Fotograf vzpomíná: Mlátil ji prý do krve

Známý brněnský fotograf Jef Kratochvil fotil zavražděnou spisovatelku, jíž se přezdívalo Viewegh v sukních, před zhruba dvěma týdny. Působila na něj uvolněně.

„To už se totiž s manželem rozešla. A připadalo mi, že už se vzpamatovala z toho, že ji tak bil. Říkala, že ji mlátil do krve!“ potvrdil Blesku Kratochvil domácí násilí páchané na Simoně Monyové.

Spisovatelčin muž údajně trpí podle TV Prima schizofrenií. To nepřímo potvrzuje i známý rodiny Monyové: „On je asi fakt psychicky narušený. Když ho teď odsoudí, tak se třeba kvůli duševní poruše dostane po dvou letech na svobodu a klidně může zabít další ženskou!“ míní zdroj, který nechce být jmenován.

ptolemaios ( 9. srpna 2011 22:51 )

byla to divoká kočka a tak potřebovala krotit. Došlo na nože a tam byla halt v nevýhodě. A že by chlastal jenom on a ona byla neviňátko? DOST POCHYBUJI. Takže prostě se sešli dva cholerici a tekla krev. Tak to prostě chodí - rozsoudit to může jen Pambuh, v jejím případě asi nějaký židovský. Pěkná byla ,škoda jí , mohla obštastnit mnoho chlapů!

vseznaleksenior ( 7. srpna 2011 12:45 )

Je to takvé blabla bla.. Měl placenou agenturu ale stajně ji neochránili

chloeee ( 6. srpna 2011 21:19 )

Chudak zenska !!

tigress ( 6. srpna 2011 13:26 )

Máč pravdu, je to pako... to je rodu středního

tigress ( 6. srpna 2011 13:25 )

No lepší víc rozvodů než víc vražd týraných ženských, nemyslíš?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání