Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Manžel mě bil a znásilňoval, napsala Monyová krátce před smrtí

4. srpna 2011
15:48

V případu vraždy úspěšné spisovatelky Simony Monyové (†44) vyplouvají na povrch nové šokující informace. Její manžel Boris I., který je podezřelý z toho, že ji ubodal, ji prý několik let bil. Před několika málo dny ji dokonce před očima jejich syna (7) znásilnil. Blesk.cz to řekl blízký přítel Monyové, Richard Sacher, který se s ní znal přes deset let. Příští týden měl s ní a jejími dětmi odjet na dovolenou do Chorvatska.

Simona Monyová byla zavražděna ve středu večer ve svém domě v Brně-Obřanech. Její nejbližší kamarád Richard Sacher Blesk.cz svěřil šokující detaily o soužití Simony Monyové a jejího muže.

„Simona mi v SMS napsala, že ji manžel jedenáct let bil a znásilňoval. Vyhrožoval jí také opakovaně i smrtí,“ řekl Blesk.cz Sacher, který se s ní znal přes deset let. Byli si blízcí. Spolupracovali spolu, plánovali dovolenou. "Směřovalo to asi k tomu, že si zůstaneme. Chtěl jsem jí nabídnout, abychom spolu žili," řekl Blesk.cz Sacher.

Platila za něj dluhy

Před necelým rokem se dozvěděl, jak šílené bylo její druhé manželství. "Chtěla se rozvést," vypověděl Sacher. Manželská krize se vystupňovala, když Monyová zjistila, že se její muž zadlužil lichvářům. "Musela za něj zaplatit přes milion korun dluhů," vypověděl Sacher.

„Simona mě několikrát informovala o hrůzách, které se u nich doma děly. Myslel jsem si bohužel, že trochu přehání, že si vymýšlí. Vím, že poslední půlrok opakovaně ležela v nemocnici, ale neřekla proč. V poslední době výrazně zhubla,“ řekl Sacher. Monyová mu důvěřovala, byla prý jinak velice diskrétní a o svém soukromí příliš nemluvila.

Vleklá krize vyvrcholila koncem června. Nechala svého muže vystěhovat. „Policie ho vykázala z domu. Dům jí hlídala ochranka, je napíchnutý na alarm," popsal.

Znásilnil ji před synem

Před několika dny se ovšem vloupal do domu. "Napsala mi, že ji znásilnil před vlastním synem," tvrdí Sacher. "Domluvili jsme se, že za mnou přijede do Prahy. Ale pak nechtěla syna nechat doma s chůvou. On ty hrůzy viděl na vlastní oči. Napsala mi SMS, ve které mě zvala na dovolenou k moři do Chorvatska. Na tu jsem jí nestačil odepsat," řekl Blesk.cz.

Jaké mohly být příčiny tak brutálního chování jejího manžela? "Zřejmě měl agresivní sklony. Choval se ke mně jako kamarád. Ale ji zmlátil kvůli tomu, že mi plánovala vydat knihu," šokuje Sacher. "On se asi před rokem pokusil o sebevraždu. Simona ho našla v ateliéru u nich doma a musela ho křísit. Tehdy to maskovali tím, že prý dostal infarkt. Od té doby se jeho chování k ní ještě zhoršilo," popsal.

SMS zprávy Simony Monyové Richardu Sacherovi

3. 12. 2010: „Televize mu rok neplatila. Napůjčoval si od lichvářů, aby se ode mě nemusel nechat živit. Neměl na úroky, tak to narůstalo, a teď to bylo dva měsíce drsný. Já to samozřejmě všechno zaplatím, ale narušení důvěry je pro mě moc vážná věc.“

21. 7. 2011: „Už jsem opět svobodná, dnes přesně měsíc. Zatím se můj psychický stav zhoršuje... Kdybych měla napsat knihu, co se u nás děje, brali by to čtenáři jako sci-fi.“

„Nerozešli jsme se. Musela jsem ho security službou nechat vystěhovat. Mlátil mě a už šlo o život.“

"Můj psychopat se sem dvakrát vloupal, vyrazil dvoje dveře, mě před S. (nejmladší syn zavražděné - pozn. red.) zmlátil a znásilnil. Museli jsme mít doma bodyguarda a teď máme všude alarm napojený na security službu. S. se i přesto hrozně bojí."

„Mlátil mě a psychicky týral jedenáct let. Svatbu (syna Monyové – pozn. red.) chtěl překazit. Posledních pět týdnů před svatbou mi fakt šlo o život. Čtyři dny před svatbou jsem ho vypakovala. Odstupné 1,2 miliónu a na dva měsíce zaplacený pronájem bytu. Na svatbě jsem chtěla být kočka v mezích svého věku a počtu dětí, ale vážila jsem 43 kg a vypadala jak z koncentráku. Nějak ten život neumím žít, poseru všechno, co jde. Promiň za upřímnost. Je osvobozující moct si ji konečně dovolit. Tobě věřím.“

Zdroj SMS: Novinky.cz

Nezmar79 ( 28. srpna 2011 06:31 )

Kacota - moc mile jste me prekvapila a vase reakce me moc potesila . Vetsinou je to tu jako zumpa, lide se tu napadaji a urazeji a tak se malo kdy zapojuji do diskuze. O to vic si vazim vaseho prispevku. Moje podekovani je take ponekud opozdene, neocekavala jsem, ze by nekdo mohl byt tak mily na techto strankach. Moc a moc vam dekuji, doufam, ze se k vam moje podekovani dostane .

tarka ( 5. srpna 2011 16:24 )

Úroveň navinářské žumpy: 11 let ji podle sms odeslaných "příteli" Sacherovi bil a znásilňoval, tzn. od r. 2000, v r. 2003 měli svatbu, v r. 2004 se jim narodil syn. SPISOVATELKA V ROZHOVORU ONA DNES V R. 2008 PROZRADILA: "Knihy nevydávám já, ale můj manžel,MANŽELA JSEM K TOMUTO KROKU PŘEMLUVILA ZHRUBA PŘED ŠESTI LETY. Vedla mě k tomu pouze nespokojenost s bývalými nakladateli. TEĎ JSEM NAPROSTO SPOKOJENÁ."

kacota ( 5. srpna 2011 13:11 )

Homosexuál jej chcel navrhnúť, aby spolu žili ..Zaujímavý chlapec ..O čo mu vlastne išlo a ide aj teraz zverejňovaním tých esemsiek ..O dobro pre Simonu ?

antizlatokopka ( 5. srpna 2011 11:56 )

Jo bylo to jinak, on nebyl její přítel, je homosexual, ona se mu jen svěřovala. Sice vydělávala, ale její manžel je vydavatel a znáš ženskou která do kvality vztahu nezapočítává i peníze?Proto se najdou čisté neposkvrněné duše co se nechaj bít 25 let a každej den, sice nikde ani modřina a ten chlap by to fizicky nezvládl, ale jistě je to pravda kdfyž to ty chudiny s gelovými nehtíky tvrdí, že? ))

kacota ( 5. srpna 2011 09:46 )

pre kiminu - Ja nemám najmenšiu skúsenosť s násilím, nenapádame sa ani slovne, nie že ešte nejaký teror ..a facky a pod.. Ale že nie je lahké si povedať NIE a DOSŤ chápem, lebo človek tolkokrát upustí zo svojich ideálov, súhlasí s vecami, čo nikdy neuznával, niekedy kvôli deťom, nikedy kvôli peniazom alebo kvôli okoliu ..Raz to trvá dlhšie, inokedy je rozchod okamžitý ..Je to rôzne.. Sama som vyhlasovala ako ja by som niečo nerobila, hento nedovolila, mne by sa to nestalo .. aj v súvislosti s deťmi ...A potom som si všimla ako mi všetci skáču na hlavu a ja som ešte rada a povolím nemožné, len aby bol klud, ved to by sa človek hádal od rána do večera Určiť tú hranicu, kde si necháme niečo nad rámec " z lásky" a kde nám niečo vadí a vyslovene škodí je dosť problematické hlavne pre ženy..Asi to vyplýva z psychiky celkovo, žena má predstavu, že už si ťažko niekoho najde s deťmi, že nebude tolko zarábať, že ich neuživí, že ked decka ochorejú, nemá jej kto pomôcť, že bude na všetko sama a tak.. Tieto ženy si neuvedomujú, že budú platiť dlhy, starať sa o deti, chodiť do práce tak ako doteraz, len im odpadne starostlivosť o jedno ho vado, čo sa nevie vmestiť do kože a dvíha si sebavedomie na tej, čo je najbližšie po ruke ..Čím dlhšie to trvá, tým sa jeho majetnícky chtíč stupňuje a tým je potom odchod ťažší .. Tvoj príbeh je príkladom, ako milenka dokáže byť aj prínosom tak nech už máš len svetlé chvílky v tých ďalších rokoch...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání