Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Boris I. týral i první ženu, teď je podezřelý z vraždy Simony Monyové (†44)

Autor: Gabriela Peringerová, mivrk - 
10. srpna 2011
06:00

Vypadá to, že jméno Simona bylo pro Borise I. (45) osudovým jménem. Je podezřelý, že minulou středu večer ubodal svoji manželku, spisovatelku Simonu Monyovou (†44). Před více než deseti lety se přitom rozvedl se svojí první ženou Simonou I. Podle sousedů i ona po jeho boku trpěla.

Bývalý kameraman brněnské regionální televize a manžel i vydavatel knih úspěšné spisovatelky Monyové Boris I. měl spadeno na ženy se jménem Simona. Svou slavnou ženu dlouhá léta podle zpráv, které Monyová psala známým, bil a znásilňoval.

Vyhodil ji z bytu

Před deseti lety řádil také v malém panelovém domě na brněnském sídlišti Bohunice. Blesku se podařilo kontaktovat jeho bývalou ženu Simonu I. „Nezlobte se, ale na nic nebudu odpovídat,“ rozběhla se Simona I. s nákupními taškami v rukou do vchodu domu.

Zatímco bývalá manželka Borise I. nechtěla na hrůzy zažité v manželství vzpomínat, sousedé na ně nezapomněli. „Nebylo to klidné manželství. Paní jednou v noci běhala v noční košili po domě, že ji manžel vyhodil,“ zavzpomínal jeden ze sousedů. Další se shodli na tom, že se Boris I. choval spíš nenápadně. „Viděl jsem ho tak třikrát. Nemluvil, nezdravil, pak se rozvedli,“ dodal další ze sousedů.

Syn (7) byl možná na zahradě, když byla Simona ubodána

Co se před týdnem přihodilo v domě zabité spisovatelky v Brně-Obřanech, není stále jasné. Hlavního svědka a zároveň i podezřelého z vraždy Borise I. policie stále nemůže vyslechnout. Leží s vážnými zraněními v brněnské nemocnici. V době vraždy byl přitom na zahradě domu sedmiletý syn spisovatelky Simony Monyové Šimon.

Podle informací, které Blesku potvrdil nejmenovaný zdroj, tam vyběhl s chůvou. Ta ho pravděpodobně na zahradu k bazénu odvedla, když viděla, že se mezi jeho rodiči schyluje k další šílené hádce. Jihomoravská policejní mluvčí Petra Vedrová sice uvedla, že v domě chlapec během vraždy nebyl, zahradu však nezmínila.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zamlzena ( 10. srpna 2011 11:26 )

Některá žena je statečná a hodně vydrží. Psychopat alkoholik pak ujede a udělá "chybu". Policie pak doporučí, aby raději šel, neb skončí se želízky. Ons e pak ale může mstít jinak a rozvodem to končit nemusí..... Je na úřadech a soudech jak se zachovají,zda se nenechají ovlivňovat případně penězi,službami,atd a budou rozhodovat spravedlivě.

sarula ( 10. srpna 2011 09:57 )

No....ze začátku se psalo a všude říkalo, že se vražda stala okolo 22 hod.v garáži.Říkali to hlavně v televizi.A teď tady píšou že syn byl a teď prý s chůvou na zahradě.......no nevím k čemu tyto nepravdivé informace...

iris5 ( 10. srpna 2011 08:21 )

není Vám to hloupe pomlouvat mrtvého člověka?

pgga ( 10. srpna 2011 07:36 )

Pejsane..tvrde prehanis! ..Tak ted..ZKUS..premyslet ..Mnel ten hajzl..JI "PRAVO" ZABIT?....Matku jeho ditete? Pejsane..klid..pokud to jde!..Jinak..cau!

Zobrazit celou diskusi