Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dcery porušily právo Šaría: Rodina dostala za jejich vraždu doživotí

Autor: simao, Kjos - 
30. ledna 2012
14:55

V islámu se tomu říká vražda ze cti, ale se ctí nemají brutální činy nic společného. Kvůli cti své rodiny prý zabíjel i afghánský přistěhovalec v kanadském Montrealu Mohammed Shafia (58), který nesnesl, že jeho dcery žijí s internetem a randí s chlapci. Kanadský soud nakonec poslal muslima do vězení na doživotí.

Zajnab (19), Sahar (17) a Geeti (13) se dostaly do věku, kdy začínaly myslet na chlapce. Odmítaly však přísná náboženská i rodinná pravidla, která jim otec vtloukal do hlavy. Začaly se vyzývavě oblékat, žít on-line na sociálních sítích a randit s chlapci, aniž by se přitom ohlížely na jejich vyznání.

Tomu ale udělal jejich otec s brutální rozhodností přítrž. Všechny je pozabíjel. Kanadský soud ho za to v pondělí poslal na doživotí do vězení. A spolu s ním i jeho komplice - druhou manželku (42) a syna (21).

Hrůzná vražda měla vypadat jako nehoda

Obětí Shafiovo vražedného běsnění se stala i první, k její smůle neplodná manželka, která se dcer zastávala. Všechny prý pošpinily čest jeho rodiny. Zámožný obchodník a afghánský přistěhovalec přitom sám žil v polygamii.

Jeho obhájce se snažil soud přesvědčit o tom, že oběti nebyly utopeny záměrně, ale zemřely při tragické autonehodě cestou od Niagarských vodopádů, kam si celá rodina vyrazila na výlet. Tomuhle divadélku však soudce neuvěřil.

I proto, že mu byly předloženy nahrávky z odposlechů, kde otec mluví o dcerách jako zrádkyních lehkých mravů a vyzývá, ať jejich hroby pokálí sám ďábel.

"Je těžké si představit opovrženíhodnější, odpornější zločin... zřejmý důvod těchto chladnokrevných, hanebných vražd těchto čtyř zcela nevinných obětí bylo vaše zcela zvrácené chápání cti, které nemá místo v žádné civilizované zemi," pronesl soudce.

Vraždy ze cti i v Německu

Vztahy a sňatky s osobami odlišného vyznání jsou u muslimů značně problematické. Vraždy ze cti u nich proto přežily až do současnosti, i když se s přesvědčením ani zákony západní civilizace vůbec neshodují. Jenže skupiny přistěhovalců si často žijí svým vlastním způsobem.

Vraždy ze cti tak před časem otřásly i Německem - naposledy životem zaplatila osmnáctiletá Kurdka za lásku k německému pekaři. Jejích pět sourozenců skončilo ve vazbě. Oběťmi vražd však bývají i muži - nejčastěji kvůli homosexualitě.

3asma ( 5. srpna 2012 19:44 )

No spíš jde hrůza z toho, že případů vražd v rodině, svých dětí, miminek apod. se děje víc v evropských zemích, než když se sem jednou za čas dá článek o "muslimech". Takže než tady začnete kdákat, zamyslete se spíš nad mentalitou jiných, můžete začít u sebe.

honzina ( 5. srpna 2012 06:41 )

mě by zajímalo, kdy s tím někdo konečně něco bude dělat, roztahují se po celým světě a všem chtějí poroučet, to vám přijde normální, mě teda ne, já z toho mám docela strach a co dělají politici a představitelé států - NIC, budou dělat až bude pozdě, podle mě je to hodně nebezpečný tahle invaze muslimáků do světa

rakel266 ( 31. ledna 2012 16:27 )

Náckové a tyhle dementní zrůdy uctívající hnusnej islám skáza světa!Nejdřív kastrace a pak stáhnout z kůže samozřejmě se ctí!!!

inkanela ( 30. ledna 2012 20:51 )

jde z toho hrůza!!! a v Evropě jich je čím dál víc. kdo jim tohle kdy dostane z hlavy? nikdo... a po revolucích v islámských státech, to tam ještě posílilo.

gevi ( 30. ledna 2012 20:25 )

Tak by se jim to líbilo: Užívat vymožeností naší civilizace, ale přitom se plně žít po svém a šířit islám. Také u nás jim v mnohém vycházíme vstříc. Ono se to celé euroatlanitcké civilizaci jednou (relativně brzy) těžce nevyplatí.

Zobrazit celou diskusi