Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Egypt chystá zákaz alkoholu a bikin

Pokud parlamentní volby v Egyptě vyhrají radikální islamisté, hrozí, že zakáží alkohol a bikiny a zřídí oddělené pláže pro muže a ženy
Pokud parlamentní volby v Egyptě vyhrají radikální islamisté, hrozí, že zakáží alkohol a bikiny a zřídí oddělené pláže pro muže a ženy  (Autor: scom)
Autor: mel - 
14. prosince 2011
10:25

Češi, sledujte dění v Egyptě. Pokud by totiž parlamentní volby vyhráli radikálnější islamisté, je dost dobře možné, že by turistům do budoucna zakázali pití alkoholu či nošení bikin. To by ovšem mělo pro Egypt katastrofální ekonomické důsledky.

Pro sedmou nejoblíbenější dovolenkovou destinaci Čechů tvoří cestovní ruch 10 procent HDP a zaměstnává tři miliony Egypťanů z celkových 85 milionů obyvatel.

Země přitom zažívá ekonomický kolaps a potřebovala by turistický průmysl pořádně nakopnout. Nový přechodný premiér Kamál Ganzúrí se dokonce před novináři rozplakal, když mluvil o místní ekonomice se slovy, že je to horší, než si umí kdo představit.

„Celá záležitost se zavedením přísného islámského práva by měla na český turistický ruch velmi negativní vliv. Ať už jde o zákaz pití alkoholu či nošení bikin. České mladé dívky patří mezi ty odvážné. Zákaz těchto věcí by byl katastrofou,“ řekl Blesku viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

Egypt patří mezi jednu z nejoblíbenějších českých turistických destinací. Ročně ho navštíví zhruba 300 tisíc Čechů. Největší katastrofou by podle Okamury bylo, kdyby se zavedly oddělené pláže pro ženy a muže.

Co hrozí turistům?

>zákaz pití alkoholu

>zákaz nošení bikin

>pláže pro ženy oddělené od mužů zátokou

nofar ( 8. června 2012 08:35 )

To jiste ne. Bohuzel prave ti, kteri maji plna usta reci o respektovani nabozenstvi, tradic ci kultury nemaji casto ani poneti o pravem vyznamu slova respekt.

nofar ( 8. června 2012 08:31 )

Inu kdeo chce kam...........

sova13 ( 14. prosince 2011 20:58 )

No nevim, nevim. Pokud je mi známo tak Gulf Oil Corporation je americká společnost. Tuším už od roku 1985.

zelena.karkulka ( 14. prosince 2011 20:35 )

pokud byste měli s sebou děti,tak byste byli spolu na rodinné pláži.

zelena.karkulka ( 14. prosince 2011 20:33 )

přečti si občas nějaký ekonomický web,ať jsi s tou ropou trošku obraze a neztrapňuješ se tu

Zobrazit celou diskusi