Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Muslim zavraždil své krásné dcery: Odřízl jsem prohnilou větev rodinného stromu

Vraždu provedl prý ze cti.
Vraždu provedl prý ze cti.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, lm - 
27. ledna 2012
20:52

Pár z Kanady - Mohammad Shafia (58), jeho žena Tooba Yahya (42) a jejich syn Hamed (21) jsou obviněni ze čtyřnásobné vraždy ze cti. Všechny oběti pocházeli z jejich rodiny a byli zavražděny kvůli způsobu života, který byl podle nich nebezpečný.

Mezi oběti patřily tři mladistvé dcery - Zainab (†19), Sahar (†17) a Geeti (†13). Dívky musely zemřít kvůli tomu, že se odmítly podrobit rodinným pravidlům v oblasti oblékání, randění, společenského života a internetu. Čtvrtá oběť je první žena Shafia - Rona (†52), která byla neplodná a žila s rodinou ve společné domácnosti. Polygamní vztahy jsou v Kanadě důvodem k deportaci.

Státní zástupkyně Laurie Lacelle řekla soudu: "Shafia, Tooba a Hamed se rozhodli vraždit, aby odřízli nakaženou končetinu. Věřili, že vražda žen zastaví nákazu, která by mohla postihnout celý rod. Důkazy jsou nevyvratitelné"

Ženy byly nalezeny v autě v řece. Vyšetřovatelé vyvrací, že šlo o nehodu, údajně se nebyly známky, že by se z auta pokusily vylézt. Švagr Shafia navíc uvedl, že se ho pokusili do plánu zavraždit nejstarší dceru zatáhnout. Ta měla zemřít jen proto, že se provdala za pákistánského přítele.

zelena.karkulka ( 28. ledna 2012 22:54 )

že to říkáš zrovna ty,který má zetě Pákistánce a ten musí živit tebe i celou tvou famílii v Londýně

anka ( 28. ledna 2012 15:18 )

doufejme, ze se mylite.....

oldrichs ( 28. ledna 2012 04:57 )

Psát bulvár není jednoduché. Dobrý bulvár je umění. Blesku, proč si myslíte, že to u vás, zvládnou negramotní?

eccehomo ( 28. ledna 2012 03:36 )

if you insist on writing in English then do us all a favor and use proper grammar and spelling. Otherwise, write Czech. A nemate pravdu. Cesky ( i svetovy) tisk prinasi zajimave zpravy ze sveta. Neni to vina tisku, ze vrazdeni dospivajicich dcer je domenou Muslimu. Kanada plne podporuje multikulturalismus a tahle jsou vysledky. Ani by mne moc neprekvapilo, kdyby Sharia Law nebylo v budoucnosti v Kanade legalizovane. Kanadani udelaji cokoliv jen aby je svet nepovazoval za rasisty.

e.44 ( 28. ledna 2012 02:50 )

The Czech debate would be fair to write in Czech.

Zobrazit celou diskusi