Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sprosťárny na papežově domě: Kvůli pedofilům!

Papež údajně o pedofilních skandálech věděl...
Papež údajně o pedofilních skandálech věděl...  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
13. dubna 2010
15:53

Rodný dům papeže Benedikta XVI. v bavorském Marktlu byl v noci "sprostým nápisem urážlivého obsahu". Podle policie se nápis týká skandálu se zneužíváním mladistvých v katolické církvi. Text nápisu však policie odmítla sdělit s tím, že je příliš vulgární.

Nápis v modré barvě byl nastříkán sprejem vedle hlavního vchodu domu. Písmena výšky asi 30 centimetrů zpozorovala ráno jedna chodkyně, která uvědomila policii. Nápis byl vzápětí přetřen, později má být zeď očištěna. Policie odhaduje, že mytí fasády bude stát 1500 eur (asi 38 000 Kč).

Útoky se opakují!

Papežův rodný dům v Marktlu, postavený v roce 1745 na náměstí, je od dubna 2007 zpřístupněn veřejnosti a obsahuje expozici o životě Benedikta XVI. a o teologii. Dnešní útok na dům není první, již v srpnu 2006 hodil někdo v noci na fasádu dva sáčky s modrou barvou; také tento incident byl řešen rychlým přemalováním a pak omytím.

V roce 2007 byla červeně natřena bysta Benedikta XVI. umístěná před farním kostelem v Traunsteinu. K tomu byl připsán text "Bůh může za všechno". V traunsteinském kostele sloužil Joseph Ratzinger v roce 1951 jako mladý kněz svou první mši spolu se svým starším bratrem Georgem.

Pedofilní skandály

Katolickou církví v posledních měsících otřásají pedofilní skandály, které vycházejí najevo nejen v Německu, ale i v mnoha dalších zemích Evropy a Ameriky. Církevní činitelé, včetně Benedikta XVI., jsou obviňováni, že o případech zneužívání věděli, ale mlčeli o nich.

alex0800 ( 30. června 2011 08:49 )

Nezlobte se na mne, ale současný "papež" býval aktivní hitlerovou mládeží a v 70. a 80. letech měl pod sebou místa, která jsou proslavená zneužíváním dětí. Že by o tom nevěděl, je nesmysl.. Po JPII. je tento člověk políčkem do tváře všech věřících. Navíc titul nejvyššího exorcisty není úplně "vtipný". Aby jsme se nevrátili do dob pálení čarodějnic a podobných zvěrstev.. ;-) A fakt, že nastává opět konflikt dvou náboženství a civilizací je asi už každému bez debat jasné.. Myslím, že pokud existuje "vyšší bytost", tak by asi se současným stavem světa nesouhlasil. Příjemný slunečný den přeji všem;-) Vlastenec

nextapache ( 20. dubna 2010 10:21 )

Ale zapíchnout jako prase asi jde, že?

nextapache ( 20. dubna 2010 10:20 )

pýčoviny, jsou to magoři

nextapache ( 20. dubna 2010 10:19 )

a pozavírat celou tu katolickou pedofilní bandu

nextapache ( 20. dubna 2010 10:19 )

no xich má dosti slabomyslný

Zobrazit celou diskusi